На 30 май ликувахме заедно с Илон Мъск заради успешното

...
На 30 май ликувахме заедно с Илон Мъск заради успешното
Коментари Харесай

Когато поредната мечта на Илон Мъск се сбъдне

На 30 май ликувахме дружно с Илон Мъск поради сполучливото изстрелване на ракетата Falcon 9, която носеше на борда си галактическия транспортен съд за многократна приложимост Crew Dragon. Благодарение на него астронавтите Боб Бенкин и Дъг Хърли доближиха до Международната галактическа станция, където прекараха два месеца.
 Илон Мъск, SpaceX и реакциите след сполучливото изстрелване на Falcon 9 с кораба Crew Dragon
Триумфът на Илон Мъск

Резултатът от 18 години интензивен труд

Собственикът на SpaceX предстоящо се зарадва на този собствен исторически триумф, само че съобщи, че щастието му ще е цялостно, когато Crew Dragon се върне назад на земята и двамата му пасажери се приберат вкъщи. И не щеш ли и това се случи.

Вчера, 2 август, галактическият транспортен съд за многократна приложимост кацна по вода в Мексиканския залив , край крайбрежията на Пенсакола, Флорида, употребявайки няколко парашута. По същия метод преди 48 години кацна и Аполо 17.

Good splashdown of Dragon confirmed! Welcome back to Earth, @AstroBehnken and @Astro_Doug! pic.twitter.com/0vAS3CcK9P
— SpaceX (@SpaceX) August 2, 2020
Спасителни лодки чакаха Бенкин и Хърли, с цел да ги изведат на сушата. След това и самият Crew Dragon бе изнесен от водата, с което задачата се регистрира като изцяло сполучлива , макар че климатичните условия трансформираха леко първичните проекти къде тъкмо да се случи кацането, предава The Verge.

Welcome home @NASA astronauts @Astro_Doug and @AstroBehnken, the first crew to complete a mission to the @Space_Station aboard a spacecraft commercially built and operated by @SpaceX, and the first crew to splash down since 1975! First: https://t.co/5x8PATizvy More to come! pic.twitter.com/QkIsvGuVDY
— NASA HQ PHOTO (@nasahqphoto) August 2, 2020
Да се озовеш от Космоса във водата сигурно не е от най-приятните прекарвания , само че астронавтите са безапелационни, че си коства и се претърпява. След " гмуркането " в земната атмосфера и сложното пригаждане с гравитацията, придвижването на вълните в допълнение притъпява опцията за баланс и кондиция. Но двамата на борда на Crew Dragon са имали подобаващия " хардуер " - пликчета за повръщане, като в самолетите.

Conditions are "go " at the splashdown site for the return to Earth of @Astro_Doug and @AstroBehnken aboard the @SpaceX #CrewDragon. More... https://t.co/gSohtAY528 pic.twitter.com/UMbbGiYPrB
— Intl. Space Station (@Space_Station) August 1, 2020
Илон Мъск следи протичащото се на живот от централата на SpaceX, след което отиде персонално да посрещне Бенкин и Хърли. Той не скри насладата си от триумфа, който трансформира неговата компания в първата частна, изпратила хора в Космоса. " Не съм набожен, само че се молих това да се случи " , сподели той.

"I'm not very religious but I prayed for this one ".. #ElonMusk to Mars and beyond. Great job Team SpaceX and NASA pic.twitter.com/Ujpx3ZNVYq
— Bambik Motorz (@BambikMotorz) August 3, 2020
Следващите планувани полети на капсулата на SpaceX са през есента на тази и пролетта на идната година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР