На 30 май и 1 юни ще бъдат изпитите за

...
На 30 май и 1 юни ще бъдат изпитите за
Коментари Харесай

Министър Вълчев разкри новината, която всички родители на ученици очакваха

На 30 май и 1 юни ще бъдат изпитите за претендент - студентите. За тези, които аплайват след 7-ми клас, датите за изпити са на 13 и 15 юни.

Това сподели пред Нова телевизия просветителният министър Красимир Вълчев.

Той увери изрично, че няма да има нулева година и това се дължи на положителната процедура при прекосяването към електронно образование:

"Няма вид за нулева година, това значи всички деца да изостанат една година в просветителното си развиване.

Дори при преустановяване на присъствените занятия приблизително 70% от занятията, тъй като електронното образование избави годината. "

Министър Вълчев увери, че в тематиките за матурите и претендент студентите няма да има образователен материал, който не е бил изучаван.

"В момента сме на към 70% от материала. Броим и материала от електронно образование. Децата няма да се минат, в случай че почетат малко повече. Да, има и такива, които не са обхванати, само че такива има и при присъствено образование.

При електронното образование децата учат даже повече, несъмнено, има пропуски, огромна част от времето, когато децата не учат, е в синхронното образование, когато са във виртуална класна стая.

Електронното образование замести дейно присъствената форма.

Имаме сигнали, че една част от учителите не подхождат съществено, само че е реалност, че огромна част от учебните заведения започнаха да употребяват елекронни платформи.

Ще създадем изследване към края на този месец кой до каква степен е съумял да стигне, няма да има материал, който да не е изучаван в изпитите.

В момента и в езиковите гимназия се образоват в електронна среда, имам доста добра връзка с тях.

Те са с най-голям потенциал и като цяло се оправят дейно с отдалеченото образование. Ще има опция най-после 5 до 15 дни да компенсират с езика, който се учи.

Ситуацията ни даде да въведем повече нови способи на учене.

Министър Вълчев разяснява и обстановката в детските градини.

Няма да минем без загуби.

В момента детските градини не могат да реализират образованието в електронна среда, тъй като взаимоотношението с екрани вреди на тази възраст.

Има и градини, които организират съвещания. Във всички случаи е уместно един подобен учебен развой да се реализира посредством родителите и тяхното единодушие. Но приказваме за минимално взаимоотношение с електронни устройства.

Идната седмица ще излезем с оферти за заплащането на чиновниците в детските градини, само че по-големият проблем е непедагогическият ", разяснява министър Вълчев.
Той призна, че по-сложна е фактически обстановката в детските градини:

"Учебното време в детските градини ще бъде увеличено до 15 септември.

На доста родители тази година ще са изчерпани отпуските. Затова е значимо като система да реагираме детските градини да работят по-голяма част от лятото, с повече групи.

Ще се предложат и повече летни занимания в учебните заведения. Немалка част от възпитателите са ангажирани сега. "

По отношение на студентите министър Вълчев съобщи:

"В университетите най-много проблем са практиките на клиничните специалности, при тях ще е належащо наваксване след повдигане на карантината.

Останалото би трябвало да се компенсира през лятото. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР