На 30 май (четвъртък) от 17.00 часа на мястото, където

...
На 30 май (четвъртък) от 17.00 часа на мястото, където
Коментари Харесай

Музеят - неочакван, отворен, споделен, в една различна изложба в Пловдив

На 30 май (четвъртък) от 17.00 часа на мястото, където се е намирало първото летище на Пловдив на бул. „ Освобождение “ № 76, ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “. С нея ще бъде оживено най-новото културно пространство на града, където в бъдеще ще се реалокира филиалът на НВИМ – Музеят на авиацията.

С какви атрибути може да бъде преборен Дяволът? Как признакът на гибелта – кукумявката, може да избави човешки живот? Коя е предтечата на SMS-ите? Какво свързва първия боен полет в България и музикалната промишленост? Какво е общото сред златната тоалетна в „ Гугенхайм “ и българските музеи? Това са единствено част от въпросите, чийто отговор ще открият жителите и гостите на Пловдив измежду най-сюрпризиращите експонати, които съхранява един музей.

Нестандартната галерия предизвика всеки да преобърне гледната си точка за музея. Ако преди една история бе илюстрирана с благосъстояние от експонати, тази галерия демонстрира по непредвиден метод по какъв начин един-единствен експонат може да опише доста любопитни истории. Някои от тях провокират смях, други – горделивост и любознание, а трети биха предизвикали посетителите да оспорят показаното и да доближат границите на личната си приемливост. Гостите на изложбата ще изберат сами дали да следват догматичните показа за културното завещание или да погледнат на него като опция за друг метод на интерпретация на времето и събитията.

Изложбата „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “ се реализира с финансовото подпомагане на Отечествен фронт „ Пловдив 2019 “ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година Реализира се в партньорство с Регионален исторически музей – Велико Търново, и Българска национална филмотека. Тя може да бъде прегледана в Пловдив до 14 юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР