На 30 март SpaceX успешно изстреля ракетата-носител Falcon 9, която

...
На 30 март SpaceX успешно изстреля ракетата-носител Falcon 9, която
Коментари Харесай

SpaceX изведе в орбита петата партида сателити Iridium, но не улови обтекателя

На 30 март SpaceX сполучливо изстреля ракетата-носител Falcon 9, която изведе в орбита петата партида спътници Iridium NEXT с обща маса 9600 кг.
Това бе шестото изстрелване на ракетата, с което SpaceX сполучливо изведе в космоса следващите 10 информационни спътника на сателитния провайдър Iridium Communications . Към сегашен ден в орбита се намират 50 спътника Iridium, а в границите на подписания контракт останаха още 25. Както нормално, изстрелването и полета на Falcon 9 можеха да се следят в действително време.



Използвана бе към този момент летяла първа степен на ракетата, сполучливо кацнала на морската платформа на SpaceX през месец октомври 2017 година. Бустерът бе употребен в задача на същия Iridium. Този път кацане на ускорителя не бе планувано. Това бе остарялата трансформация Block 4 (сега се употребява Block 6), а и съшият бустер бе употребен за рационализиране на технологията за интензивно закъснение на полета.



Отново бе изработен опит за улавяне на защитната обвивка благодарение на специфичния транспортен съд „Мистър Стивън“. И този път опитът бе несполучлив. Мъск сподели, че заради обърналия се парашут не е могло да се реализира меко кацане. Тази технология ще бъде усъвършенствана посредством стартирането на обтекатели от вертолет.

SpaceX разгласи, че идващото изстрелване на Falcon 9 в планувано за през днешния ден. То ще бъде в границите на задачата CRS-14 – четиринадесетият полет на галактическия товарен транспортен съд Dragon до МКС. Ще се употребяват към този момент летели първа степен и галактически транспортен съд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР