На 30 март ще се проведе среща с представители на

...
На 30 март ще се проведе среща с представители на
Коментари Харесай

Охранителни фирми се събират за позиция как ще им повлияе новият закон

На 30 март ще се организира среща с представители на охранителните компании в страната, с цел да бъде разискван новият Закон за частната охранителна активност и това какво въздействие ще окаже той върху бизнеса. Срещата е проведена от Индустриален клъстер " Сигурност " и поканата е изпратена до всички организации, представляващи сектора.

Спорни текстове в новия закон към този момент са на вниманието на Конституционния съд, който беше сезиран от президента и основния прокурор за противоконституионност. Става въпрос за прелюдия нов лиценз за защита на урбанизирани територии, който, съгласно Румен Радев и Сотир Цацаров, крие риск от изземване на функционалности напълно предпочитани за Министерство на вътрешните работи.

В поканата за среща до охранителния отрасъл се показва, че в по-голямата си част законът е " недопустим, дискриминативен, създаващ спомагателни разноски и административна тежест ", като даже опонира на европейските практики и на условията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни.

На срещата ще бъде дискутиран въпросът дали законът пази ползите на бизнеса и дали основава спънки пред него.

Настояваме на срещата, на която ще се разиска единната позиция на заинтригуваните страни по ЗЧОД и Наредбите му, да участват единствено представители на бизнеса, с цел да подкрепят със своята подготвеност и експертиза разискването на въпросите, представляващи проблем за целия охраняем отрасъл, се показва още в поканата./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР