На 30 март между 20:30 ч. и 21:30 ч. ще

...
На 30 март между 20:30 ч. и 21:30 ч. ще
Коментари Харесай

Нощно изкачване и спускане от Черни връх в Деня на Земята

На 30 март сред 20:30 ч. и 21:30 ч. ще отбележим Часа на Земята. Това събитие сплотява милиони хора по света в мисли и дейности за планетата, тъй като ни демонстрира, че дружно можем повече - даже да предотвратим такава огромна заплаха като климатичните промени.

Идеята напълно не е да спестим електричество за един час, а да се замислим по какъв начин да бъдем по-отговорни към природата в всекидневието си. И не, не е нужно това да става за сметка на естествения ни темп на живот.

WWF Bulgaria заяви, че и тази година по време на “Часа на Земята” ще имаме пунктове за преработване на електротехника, текстил и рискови боклуци. Ще бъдат сложени в градинката пред Народен спектакъл “Иван Вазов” и ще бъдат на ваше разположение през целия ден.

Всички, които обичат придвижването и планината могат да вземат участие в нанагорнище и втурване (със ски или сноуборд или пеша) на челници Черни връх по тъкмо избран маршрут, с цел да покажат какъв брой мощна е нашата връзка с планината, която, както цялата планета, е мощно застрашена от климатичните промени.

Друга самодейност е Фермерският фестивал „ От нашата плантация – с обич за вас! “ в градинката пред Народния спектакъл в София. Ще има богато многообразие фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни артикули, сладка, занаятчийски самун, салами, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други типове чайове. Фермерските шатри ще са отворени от 10 до 18 часа. Темата и на тазгодишното издание на Часа на Земята е „ Свържи се с природата “ и Фермерският фестивал отлично се вписва в нея: има фермери от региони на Натура 2000 и естествени паркове от цялата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР