На 30 април, в парк НДК, стартира невиждан до момента

...
На 30 април, в парк НДК, стартира невиждан до момента
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се самоизолира в стъклена клетка пред НДК за 15 дни

На 30 април, в парк НДК, започва невъобразим досега в международен мащаб обществен опит - " Стъклената клетка ".

" Стъклената клетка " съставлява изцяло транспарантен резервоар, в ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се самоизолира за интервал от 15 дни, оповестява.

От 30 април до 14 май Краси няма да напуща " Стъклената клетка ", която ще е оборудвана само с пътека за бягане и легло. По този метод ще се сложи в цялостна обществена изолираност, само че ще бъде пред погледа на цялото общество.

Освен онлайн в парк НДК, той ще може да бъде следен онлайн, като единствено един път на денонощие, за половин час ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и слагане на спомагателни провокации към него.

Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца. С помощта на техния разбор посредством опита ще се съберат достоверни данни за вредите от обществената изолираност, обременяването с връзка в цифрова среда и вредите от неналичието онлайн междуличностно другарство.

Тези данни ще бъдат употребявани за основаване на стратегия за ограничение на обществената изолираност, понижаване на цифровата обремененост на младежите и предварителна защита на зависимости от всевъзможен жанр.

За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна акция за набиране на средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР