На 30.07.2021 г. Министерство на финансите публикува на интернет страницата

...
На 30.07.2021 г. Министерство на финансите публикува на интернет страницата
Коментари Харесай

СВИНСКИ ЧЕРВА В РВД. ОТ БОКО ДО РАДЕВ

На 30.07.2021 година Министерство на финансите разгласява на интернет страницата си лист с всички контракти на обществени предприятия на стойност над 1 млн. лева за интервала 01.01.2019 – 30.04.2021 година От справката излиза наяве, че Генералният шеф на Директива за птиците РВД Георги Пеев две лета поред е плувал като митничар, който плува, гребейки във вътрешността, т.е. загребвайки милиони левове под формата на контракти без публични поръчки.



И в този момент вземете валидол, седнете комфортно и продължете да четете.

Съгласно формалните данни, оповестени на уеб страницата на Министерство на финансите, за интервала 01.01.2019 – 30.04.2021 година Феодалният владетел/Едноличният търговец/Генералният шеф на ДЪРЖАВНОТО дружество РВД е сключвал контракти посредством така наречен „ ин хаус “ възлагане (договори без социална поръчка), еднакво на вътрешноведомствена спекулация за скромната обща сума 59 659 408 лева

Публична загадка е, че при такива покупко-продажби възложителят на поръчката прибира до 70% от цената й, която се разпределя сред него и настойника му – ГЕРБ.

Още по-скандалното е, че макар дълбоката финансова и икономическа рецесия, в която изпадна страната ни от началото на пандемията, което докара до всеобщи банкрути и съкращения на личния състав във всички сектори, Георги Пеев е сключвал и продължава да подписва контракти без публични поръчки.

Факт е, че макар фрапантното понижение на приходите на хората в България, Георги Пеев продължава с лудо движение да назначава калинки от ГЕРБ.

Например Директива за птиците РВД е имало остра потребност от следващия „ специалист “ в отдел „ Протокол “ – Таня Андреева, която е заслужила своята позиция като…е прибирала топките за тенис на мачовете сред Бойко Борисов и Георги Пеев на кортовете в Банкя. Същата е снаха на Иван Саздов – индивидът, който е непосредствен другар на Бойко Борисов от кръга „ Банкя “ и обвързван с прословутата къща в Барселона.

Важно е да се означи, че договорите без социална поръчка са за интервала 2019 -2021 година, а Георги Пеев е Генерален шеф на Директива за птиците РВД от края на 2013 година

Смятайте защо става въпрос!

Подобен жанр „ целесъобразни “ разноски, ощетяващи страната, отиват в нечии джобове, вместо да бъдат дадени на мизерстващите пенсионери или за закупуване на хеликоптери за гасене на пожари.

Дълги години Георги Пеев се възползва сполучливо от една скандална детайлност – неговата секретарка Теодора Николова е щерка на дългогодишната секретарка на министъра на превоза в няколко кабинета – Нели Димитрова. Подобен жанр взаимозависимост обезпечава на шефа на Директива за птиците РВД „ чадър “, макар огромните злоупотреби, които се вихрят в Директива за птиците РВД.

След рухването от  власт на Бойко Борисов и с цел да си обезпечи спокойни и безоблачни дни и по време на мандата на служебното държавно управление, Георги Пеев се хвали с топли връзки с Президента Румен Радев. Този слух се удостоверява с назначението на сина на ген. Цанко Стойков – някогашния началник на Военновъздушни сили в Директива за птиците РВД на следващата измислена служба.

Информацията от уеб страницата на Министерство на финансите е публична и налична за всеки.

Докога господин Министърът на превоза ще се прави на заплеснат и няма да взима ограничения по потвърдени афери за неговия зависещ Георги Пеев? Докога, господин Министър, ще си затваряте очите?

За информация: 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР