На 30.07.2018 г. в 10:30 часа, след заседание на Общински

...
На 30.07.2018 г. в 10:30 часа, след заседание на Общински
Коментари Харесай

Бедственото положение на територията на община Тетевен бе отменено

На 30.07.2018 година в 10:30 часа, след съвещание на Общински спешен щаб със Заповед № 487/30.07.2018 година на Кмета на Община Тетевен, се анулира бедственото състояние на територията на община Тетевен, оповестено на 24.07.2018 година

Д-р Мадлена Бояджиева благодари на всички, оказали подпомагане.,,Въпреки тежката конюнктура, работихме в синхрон с всички институции “ – добави още тя, като предизвести да останем с нараснало внимание, поради данните от метеорологичната прогноза.

Ситуацията в засегнатите региони е нормализирана, няма бедстващи хора. Водоподаването е възобновено и са ремонтирани всички водопроводи. Към момента няма наводнени домове и дворове. Пожарната работа се е отзовала на 37 сигнала.

След оповестеното бедствено състояние Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева, назначи две комисии:
Със Заповед № 478/25.07.2018 година - Комисия за оглед, определяне и оценяване на техническата инфраструктура на територията на община Тетевен, потърпевша от наводненията. Със Заповед № 477/25.07.2018 година - Комисия за огледи на наранени от наводнението парцели на територията на община Тетевен по отношение на даване на възстановителна помощ на физически лица за подкрепяне възобновяване на жилищата им, наранени от бедствието, според член 26 от Правилник за организацията и активността на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
Комисията за оглед, определяне и оценяване на техническата инфраструктура на територията на община Тетевен направи остойностяване на всички наранени обекти от общинската инфраструктура. На 27.07.2018 година е импортирано искане към Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, което изисква финансови средства за:
Извършени досега неотложни аварийно-спасителни действия за премахване на вреди по общинска инфраструктура са на стойност към 51 000 лева, като част от работите за създаване на защитни насипи към речните корита, разчистване на дерета в обитаеми места не престават и сега. За идни неотложни възстановителни действия, Общината е описала вреди на стойност 6 130 000 лева Сумата не е дефинитивна, защото последствия от наводненията, водещи до разваляне на инфраструктурни обекти, се записват и сега.
Комисията за огледи на наранени от наводнението парцели на територията на община Тетевен прави огледи по постъпили общо 66 сигнала. За интервала публично са постъпили 19 писмени и 47 устни сигнала – към тел. 112, дежурните телефони в Община Тетевен и кметствата за цялата територия на община Тетевен, като не престават да се одобряват претенции за оглед на вреди, породени от наводненията.

Право на възстановителна помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет имат притежателите на законно издигнати и единствени жилища или лицата, които имат учредено вещно право на прилагане на тези жилища, като за едно и също жилище не може да бъде отпускана повече от една възстановителна помощ. При съсобственост възстановителната помощ се дава на лицата в размер, симетричен на идеалните им елементи. Лицата следва да подадат декларация по пример, предоставена им при огледа на парцелите за нанесените вреди. Пълните условия, на които трябват да дават отговор лицата, са оповестени на формалния уебсайт на Община Тетевен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР