На 3 януари президентът Румен Радев ще връчи мандат за

...
На 3 януари президентът Румен Радев ще връчи мандат за
Коментари Харесай

Радев връчва втория мандат на 3 януари

На 3 януари президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на " Продължаваме промяната ".

Това оповестиха през днешния ден от прессекретариата на " Дондуков " 2.

Радев от дълго време даде поръчка, че няма да бърза с така наречен парламентарна рулетка и към този момент даде над два месеца време за работа на 48-ото Народно заседание. След несполучливия опит на ГЕРБ да сътвори " експертно " държавно управление отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски, от Политическа партия започнаха серия от съвещания с останалите парламентарно показани партии, като показаха за претендент за министър-председател учен Николай Денков, в този момент народен представител от партията.

Първата консултация напуснаха представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. В последния работен ден на Народното събрание преди празниците Денков провежда нов кръг. Отзоваха се единствено от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ". " Възраждане " не участва в никакви формати.

От Политическа партия и Демократична България оповестиха, че са подготвени да създадат държавно управление на малцинството. 

Очаква се обаче, в случай че не съберат парламентарна поддръжка за оповестените от тях девет целта, то кабинет " Денков " въобще да не бъде подлаган на гласоподаване.

Третият мандат се връчва на парламентарна група - по персонална преценка на президента.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР