На 3 октомври от 11 часа ще бъде проведен тренировъчен

...
На 3 октомври от 11 часа ще бъде проведен тренировъчен
Коментари Харесай

Без паника! Тестват сирените в Монтана и Враца

На 3 октомври от 11 часа ще бъде извършен подготвителен тест на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията, оповестиха от областана администрация в Монтана.
 В тренировката са включени и интегрираните към Националната система Локални системи за обявяване в Зоната за неотложни защитни ограничения за обявяване на АЕЦ „ Козлодуй ”.
Ще бъдат задействани крайните акустични устройства /сирени/, като ще се излъчат акустични сигнали и гласова информация.  
Проверката е в осъществяване наредбите на Наредбата за изискванията и реда на действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха.
Системата ще бъде задействана по едно и също време в Монтана и Враца, както и в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Русе, Смолян, Стара Загора, както и обитаемоте места, включени в интегрираните местни системи за обявяване.
Тестът се организира за инспекция на техническото положение на системата, повишение уменията на длъжностните лица за задействане на системата и лъчение на информация онлайн и образование на популацията за различаване на сигналите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР