На 3 ноември, с гласовете на народните представители от ГЕРБ/СДС,

...
На 3 ноември, с гласовете на народните представители от ГЕРБ/СДС,
Коментари Харесай

ПП АБВ с декларация против оказване на военна помощ за Украйна

На 3 ноември, с гласовете на народните представители от ГЕРБ/СДС, Продължаваме промяната, Демократична България, Движение за права и свободи и коалиция „ Български напредък “, Народното събрание на Република България взе решение за оказване на военна помощ на Украйна в спора и с Руската федерация.

България като член на Европейски Съюз и НАТО през цялото време е страна в спора, само че не участник във войната. Границата сред двете е доста тънка и с решението на Народното събрание страната ни сякаш прекрачва тази граница.

За нас, членовете на Политическа партия АБВ това е изцяло непремерен и голословен ход. Прави усещане, че през последните месеци в средите на Европейския съюз все по-малко се приказва за спокойно привършване на спора, в документите не се среща думата „ мир “. С вчерашното гласоподаване Народното събрание на Република България се причисли към страните, които желаят разрешаване на рецесията по боен път и то в миг, когато в огромните страни от Европейски Съюз от ден на ден публичното мнение приканва за разрешаването на спора посредством договаряния. България сподели съпричастността си с украинските бежанци у нас, обезпечава филантропична помощ на Украйна и до в този момент по всякакъв начин се стремеше да помогне за урегулиране на спора. С този акт ние задълбочаваме страданията на елементарните хора от двете страни на фронта.

Решението на Народното събрание има и своите стопански последствия. Публична загадка е, че и до момента, посредством компании на Полша, Румъния и Съединени американски щати българско оръжие доближаваше до Украйна. Всичко това беше в границите на търговски покупко-продажби, за които нашата страна получаваше съответното възнаграждение. С това решение даването на оръжия става под  формата на помощ, т.е. за сметка на националния бюджет и европейския инструмент за мир,  в чието образуване България взе участие финансово.. Доводите, че това ще докара до модернизацията на въоръжението на българската войска не регистрират обстоятелството, че този развой също по този начин ще стане за сметка на парите на данъкоплатците.

Политическа партия АБВ изрично се разграничава от решението на Народното събрание за по-дълбоко замесване на страната ни в спора в Украйна. Считаме, че партиите, депутатите и политиците, които го поддържаха работят срещу националните ползи на страната ни. Българските жители, които в болшинството си са спокойно разрешаване на рецесията, ще оценят и санкционират тези дейности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР