На 3 май от 16 часа в сградата на Интерпред

...
На 3 май от 16 часа в сградата на Интерпред
Коментари Харесай

Изба Едоардо Миролио кани на първия по рода си Simposio del Vino

На 3 май от 16 часа в постройката на Интерпред на бул. Драган Цанков №36 винарска маза Едоардо Миролио има удоволствието да предложения всички фенове и ценители на виното на първия по рода си Simposio del Vino.

През далечната 1998 година започва основаването на лозята на маза Едоардо Миролио и 20 годишния празник е добър мотив да се опитат новите реколти виновност, изискана храна и да се насладим на осъществяванията на италианския крал на суинга - Матео Бранкалеони. Още античните римляни са наричали със звучното име " симпозиум " радостните вечерни сбирки с вино и храна, на които в по-неформална атмосфера са дискутирали разнообразни тематики. Домакините от избата ще се радват да посрешнат всички, за които хубавото вино е значима част от живота им и за които диалозите с чаша в ръка и срещи с забавни хора са прелестно занятие.

Изба Едоардо Миролио е ситуирана в централната част на масив от лозя, които покриват ската на хълма „ Свети Илия “, който се спуска към село Еленово. Годишният индустриален потенциал е 1 милион литра вино. Цикълът на произвеждане обгръща всички софтуерни интервенции - от началната преправка на гроздето до бутилирането на виното.

Kъм сегашния миг са засадени 170 хектара лозови масиви от първокласен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска маза Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник, Букет и Вионие. Като производител Едоардо Миролио е неоспорим модернист на българския винен пазар - в избата се създават най-хубавите пенливи виновност по класическа технология в България, които са пример за този вид вино освен у нас. Друг от новаторските планове е производството на 100% органично Био вино, сертифицирано по най-високите европейски стандарти.

В този сегмент маза Едоардо Миролио е освен водещ производител, само че съумява да показа виновност с неповторими качества, харесвани надалеч отвън България. Трети фокус за избата, бележил основаването и още от 1998 година и водещ при избора на тероара на Еленово е работата с капризния и придирчив френски вид Пино Ноар, от който се вършат неповторими бели, червени и розе виновност. Не на последно място, енолозите на избата работят целеустремено с българските сортове Мавруд, Рубин и Букет, от които се вършат извънредно качествени виновност в серията Еленово и неповторимия за България артикул Буке Нуво - младо алено вино от българския вид Букет по технологията на международно известното Божоле. За улеснение на посетителите и ценителите на виното, винарска маза „ Едоардо Миролио “ разполага и с бутиков хотел - „ Соли Инвикто “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР