На 3 май 2018 г. - Световен ден на свободата

...
На 3 май 2018 г. - Световен ден на свободата
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на свободата на пресата

На 3 май 2018 година - Световен ден на свободата на пресата (World Press Freedom Day), Управителният съвет на Съюза на българските публицисти (СБЖ) провежда журналистическа полемика на тематика: " Кризата в медиите – рецесия в публицистиката! ".
Събитието ще се организира постройката на Съюз на българските журналисти. Целта на събитието да се бие паника в обществото за спешното положение на българските медии и на медийната среда у нас! Ще бъде оценено ситуацията, в което са сложени българските публицисти в стопански, обществен и юридически проект.
Ще бъдат посочени проблемите на медиите и провокациите пред журналистическата специалност през днешния ден.
Също по този начин ще бъде изработен опит да се формулират аргументите за деградацията на българската публицистика, която към този момент не може да се оправя с ролята си на „ четвърта власт “ и на основен детайл от структурата на демократичното общество.
Припомняме, че в последния годишен отчет на " Репортери без граници ", отдаден на свободата на пресата по света за 2018 година, България зае 111-то място. Преди нас към този момент е и Македония - на 109 място.
Според създателите на проучването България продължава да пада в показателя и е на най-ниска позиция от всеки различен член на Европейския съюз. " Репортери без граници " са проучили 180 страни, като страната ни пада с две места в класацията (от 109 място през 2017 година до 111-то сега).
" Въпреки че сега България ръководи Европейски Съюз, е на най-ниско място в показателя от всички страни в Западните Балкани, някои от които са претенденти за участие в Съюза. Корупцията и конфликтът сред медии, политици и олигарси е необятно публикувано събитие ", означават от " Репортери без граници ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР