На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва

...
На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва
Коментари Харесай

Промени в движението през прохода Шипка

На 3 март директното придвижване през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката по отношение на тържествата за Националния празник на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

До 18.00 часа ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5 (Е-85) Габрово – връх Шипка - Казанлък.

Транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и назад.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ (път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.

За гостите на тържествата придвижването на 3 март ще се провежда както следва: - от 5.30 часа до 13.00 часа се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Габрово към връх Шипка, като паркирането ще се прави по предписание на органите на ОДМВР - Габрово; - от 13.00 часа до 18.00 часа колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.

От 5.30 часа до 13.00 часа се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Казанлък до връх Шипка; - от 13.00 часа до 18.00 часа колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.

Алтернативен маршрут за връзка сред Северна и Южна България е Троянският проход, през който е позволено прекосяването на транспортни средства до 12 тона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР