На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България, Германия,

...
На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България, Германия,
Коментари Харесай

На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България и съюзниците й с Брест-Литовския договор

На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България, Германия, Австроунгарската империя и Османската империя с Брест-Литовския контракт. Голяма заслуга за краха на Русия по южния фланг на Източния фронт има I-ва конна дивизия на ген. Иван Колев на Добруджанският фронт.

България взе участие в тази война за обединяване в единна национална страна на историческите си земи и българското население, разпокъсано необмислено в следствие поредните старания на Руската империя. Част от съветската антибългарска активност е подмолното дирижирането на решенията на Берлинския конгрес посредством секрети протоколи, както и провокирането на Сръбско-българската и Втората балканска (Междусъюзническа) война. Поставянето на Русия на колене в Брест-Литовск е акт на историческа правдивост и изиграва значима роля за съхранението на България като страна. Русия поставя голям дипломатически напън за заличаването на българския суверенитет след ПСВ, само че поради капитулацията и, не е позволена на договарянията от страната на спечелилите в Ньой и напъните и са несполучливи. Още повече, че впечатляващите български победи в Македония и Добруджа печелят респекта на Британската империя, Франция и Съединени американски щати.  Тези победи потвърждават монолитността и мощната културна еднаквост на българската нация и впечатляват персонално президента Удроу Уилсън – единствен наш бранител на масата за договаряния в Ньой.

В светлината на тези безспорни събития, съзнателно неглижирани от сервилната ни, проруска историография, 3 март се явява в действителност като светла дата в българската национална история. Наш дълг пред новите генерации е да огласим историческата истина и да почетем имената на героите, сражавали се за свободна, единна и суверенна България.

Като част от акцията ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, партия КОД упорства:

Столична община да одобри решение за преименуване на 36 СУ “ген. Иван Колев ”

        2.Министерството на образованието да постави незабавни старания в българските учебници  да се учи не съветската агитация, а същинската българска история и всички национални герои да заемат почетно място в българската историческа памет.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР