На 3 март 1876 г. в Олимпиън Спрингс, Кентъки, от

...
На 3 март 1876 г. в Олимпиън Спрингс, Кентъки, от
Коментари Харесай

Защо над Кентъки валя месо в ясен ден… и защо хората го опитаха

На 3 март 1876 година в Олимпиън Спрингс, Кентъки, от небето стартира да вали нещо, което съмнително наподобява на плът. Месото пада покрай къщата на Алън Крауч, оповестява New York Times, „ покривайки имот земя 100 100 ярда дълъг и 50 необятен “ (90х45 метра).

Г-жа Крауч, която прави сапун в двора си, твърди, че е падало като сняг – с главната разлика, че тя счита, че дъждът е бил от говеждо месо. На идващия ден мъж на име Харисън Гил посещава мястото и намира частици от материал, който фактически наподобява като прясно месо, залепнали по оградите и разпръснати по цялата земя, като някои от частите са огромни до 5 квадратни сантиметра.

 Hard rain on a roof

Това наподобява много малко евентуално обаче. В нашия език, може да има доста термини за другите метеорологични феномени, само че никой няма нищо общо с месо. New York Times обаче счита, че очевидците на събитието несъмнено споделят истината. А се оказа, че те са били и малко гладни.

Ако би трябвало да предположите какво е предизвикало събитието, може би едно леко торнадо няма да звучи нелогично. Въпреки това, на този ден се твърди, че небето е било ясно. Та какво в действителност става?

Месото е изпратено за разбор, който по това време не е доста по-сложен от това да го вземат от земята, да го опитат и да кажат, че „ има малко необикновен усет “. Д-р А. Мийд Едуардс преглежда тестът и декларира, че това е или белодробна тъкан от кон, или месо от човешко бебе – думи, които сигурно биха довели до това на някои господа в Кентъки да им се догади грубо. Други преглеждат тестът и стигат до заключението, че въпреки да не могат да кажат сигурно какво е, месото наподобява съдържа белодробна тъкан, както и хрущял и мускулна тъкан.

Може да решим следователно, че мистерията е позволена – но не: въпросът тук не е дали месото е било или не говеждо, а по какъв начин е закапало от небето в явен ден. Д-р Л. Д. Касенбайн, в Louisville Medical News по-късно същата година, поддържа едно евентуално пояснение, препоръчано от локален фермер, което единствено би отблъснало още повече всеки, който е вечерял с месото.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР