На 3 и 4 юни 2022 г. в град Силистра

...
На 3 и 4 юни 2022 г. в град Силистра
Коментари Харесай

ХХХI Международен екологичен форум „Сребърна 2022“

На 3 и 4 юни 2022 година в град Силистра се организира ХХХI Международен екологичен конгрес „Сребърна 2022“ – Конкурс за училищен планове по екология и запазване на околната среда „Сребърна 2022“ и Международен конкурс за рисунка, есе, стихотворение, роман на тематика: „Планетата Земя – скъп дар“.

Събитието е проведено от ЦПЛР-ОДК, МОН, РИОСВ-Русе, Национален замък на децата, фондация „Еврика“ под патронажа на кмета на Община Силистра доктор Юлиян Найденов и Община Силистра.
На събитието приветствени слова сервираха инж. Тихомир Борачев, ЗА кмет, регионалният шеф госпожа Катя Кръстева, доктор Габриела Миткова – шеф РУО на МОН, Рени Петрова -гл. специалист в РИОСВ- Русе, Мирослава Червенкова- общински консултант и ръководител на непрекъснатата комисия по обучение и просвета. Най- значимото обръщение е да пазим планетата чиста и това е задача, с която бъдещите генерации ще би трябвало да се занимаят освен като акции за разчистване, само че и като нововъведения за битка с въглеродните излъчвания, да заложат това обръщение в своите рисунки, макети, есета и лирика, презентации и изобретателно научно мислене. На церемонията бяха отличени и наградени десетки възпитаници от над 400 участници от цялата страна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР