На 3 и 4 декември паркирането в буферните паркинги към

...
На 3 и 4 декември паркирането в буферните паркинги към
Коментари Харесай

Два дни безплатни буферни паркинги към метрото заради мръсен въздух в София

На 3 и 4 декември паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде гратис поради превишено замърсяване на въздуха в София с фини прахови частици, оповестиха от Столична община.

" Паркингите на метрото са шест и са ситуирани на бул. " Цариградско шосе " при Интер експо център, на бул. " Джеймс Баучер " и бул. " Черни връх ", при " Бизнес парк София ", два паркинга на метростнация " Бели Дунав " и в центъра на метростанция " Стадион Васил Левски ".

От там приканват жителите при отопление да употребяват суха дървесина и висококачествени въглища, а при опция да преминат и на екологично отопление.

При определяне на нерегламентирано изгаряне на боклуци, може да се подава сигнал на телефоните на съответното районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столична община още веднъж приканва жителите да предадат старите си гуми на избраните за задачата места. Така ще бъде предотвратена опцията от замърсяване околната среда, както и вероятно изгаряне. Столичен инспекторат провежда за четвърти следващ път предаване на остарели гуми в регион „ Нови Искър “ в кв. „ Курило “ на адрес ул. „ Чавдар челник “ против пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР