На 3 и 10 декември 2018 г. екипът на Банка

...
На 3 и 10 декември 2018 г. екипът на Банка
Коментари Харесай

Екипът на Банка ДСК организира благотворителен коледен обяд в подкрепа на Фондация „Нашите недоносени деца“

На 3 и 10 декември 2018 година екипът на Банка ДСК провежда благотворителен коледен обяд за чиновниците от Централно ръководство - София. Каузата, която чиновниците на банката поддържаха, е акцията „ Големи чудеса за дребните герои “ на Фондация „ Нашите недоносени деца “.

Коледният обяд, провел се на две разнообразни дати в двата централни офиса на Банка ДСК в София, събра стотици чиновници на финансовата институция. По време на събитията, чиновниците на банката закупиха домашно приготвена храна от техни сътрудници и направиха своите дарения за идеята. Най-добрите ястия бяха отличени с награди. Общо събраната сума надвишава 7 300 лева, които ще бъдат употребявани за поддръжка на битката за оцеляване и обикновено развиване на прибързано родените бебета в България.



„ Щастливи сме да окажем поддръжка за една значима идея – акцията „ Големи чудеса за дребните герои “ на Фондация „ Нашите недоносени деца “. За всички нас в Банка ДСК е доста значимо във времето, в което живеем, да не губим чувствителността си, да не забравяме, че има уязвими групи в обществото, които се нуждаят от поддръжка, да намираме време за положителното. Надявам се, посредством нашите две коледни събития и дарената сума, да допринесем въпреки и с малко за битката на дребните герои - недоносените бебета и техните фамилии, с цел да покажем освен силата на положителното, само че и силата на общността и способността й да стимулира и прави позитивна смяна. “, съобщи по време на събитията госпожа Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

„ Всяка година в България се раждат повече от 6 000 недоносени бебета. Те не са просто по-малки новородени. Недоносените бебета имат потребност от специфични и скъпоструващи грижи, освен по време на болничния им престой, само че постоянно и по-късно. Изключително значими са следболничните грижи, които би трябвало да са народен здравен приоритет, само че към момента липсва стратегия за следене на децата, родени прибързано. Благодарим на Банка ДСК и всички чиновници, които поддържаха идеята ни, за съпричастността им към грижите за най-малките. Заедно можем да създадем огромни чудеса за дребните герои.”, разяснява госпожа Моника Златанова, дипломат на Фондация „ Нашите недоносени деца “.

Благотворителната акция „ Големи чудеса за дребните герои” обгръща три значими посоки в грижата за недоносените деца - достъп до качествена животоспасяваща инсталация по време на болничните грижи, създаване на фамилни стаи, които дават опция на фамилиите да са с бебетата си, както и подкрепяне активността на фамилен център за недоносени деца „ Малки чудеса “ за следене и ранно детско развиване, само че и за поддръжка на техните родители в този сложен за тях интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР