На 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок беше осъден

...
На 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок беше осъден
Коментари Харесай

3 г. условно за бивш кмет, признал, че е харчил служебни пари за гориво

На 3 години условно с 5-годишен изпитателен период беше наказан някогашният кмет на Девня Атанас Кузев. Районният съд в града го призна за отговорен за това, че е харчил служебни пари за гориво и за други неща и му наложи и петгодишна възбрана да заема държавна и социална служба.

Кузев е упрекнат в длъжностно заграбване в огромни размери. Според прокуратурата от 2009 година до 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение като кмет Кузев е присвоил гориво за 38 298 лв..

Община Девня имала контракт с " Лукойл България ", съгласно който локалните управляващи получават карта за зареждане с гориво. С нея кметът наливал дизел в служебния автомобил - джип " Волво ", който персонално управлявал. Оказало се обаче, че зареждането с гориво доста надвишавало вероятния разход на джипа, съгласно техническите му параметри. Разследването открило, че с картата били зареждани и обилни количества бензин, плащани били скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната.

Заради това Кузев беше упрекнат в длъжностно заграбване в огромни размери и му беше наложена гаранция от 5000 лв..

При първото гледане на делото той беше оневинен, само че след митинг на прокуратурата Варненският областен съд върна делото на различен състав на РС-Девня, който постанови условна присъда на някогашния кмет.

От държавното обвиняване обаче оповестиха, че ще я стачкуват с аргумента, че е несправедлива и занижена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР