На 3 декември световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри

...
На 3 декември световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри
Коментари Харесай

Тайсън Фюри: Не знам как да спра с бокса!

На 3 декември международният първенец в тежка категория Тайсън Фюри ще се качи на кръга за повторно в границите на една година. Този път Циганския крал ще се изправи против някогашния си конкурент Дерек Чисора, който към този момент е побеждавал два пъти. Малко преди борбата на стадион “Тотнъм Хотспър ” в Лондон, Фюри даде искрено изявление на някогашния международен първенец по бокс Карл Фрамптън за BT Sport.

В 11-минутен диалог Тайсън описа за какво се е върнал на кръга, за психическите проблеми, за какво ще се бие с Чисора за трети път, а също и къде ще се организира борбата против Александър Усик.

„ След като победих Дилиън Уайт през април, в действителност щях да се пенсионирам. Кълна се в Бога, не бих могъл да бъда по-сигурен в нищо през целия си живот, с изключение на в гибелта си. Прекарах няколко месеца отвън кръга. Пишех третата си книга, а също и ария за Световното състезание по футбол, тъй че бях доста ангажиран. Но без бокс просто се усещах по този начин като че ли към този момент нямам цел в живота. Сърцето ми не е в бокса, само че нямам нищо с изключение на него. Аз съм мултимилионер, имам семейство. От дете моята пристрастеност е боксът и не мога да го изоставя.

Днес пристигнах тук, с цел да кажа, че съм доста себелюбив човек, тъй като трябваше да се отдръпва от бокса през април, когато споделих, че ще се откажа. Но се върнах за още една порция наказване. Да, глупак съм, само че какво можех да направя? Не знам, може би гибелта ще постави завършек на кариерата ми. Не знам точния отговор на въпроса за отдръпването.

През моите четири месеца пенсиониране се усещах по този начин, както през 2015, 2016, 2017. Върнах се към миг, време, когато животът беше доста отегчителен, доста тъмен и нямаше връщане обратно. Не се удрям за колани или пари, с цел да печеля още пет или 25 борби или да обединя купите в дивизията. Аз се боксирам поради психическото ми положение. И без бокс психическото ми положение се утежнява бързо и не знам различен метод да го подкрепям. Аз съм изцяло почтен и приказвам от дъното на сърцето си. Не знам по какъв начин да напусна спорта.

Ще бъда като Роберто Дюран, който се отдръпна от бокса на 50 години. Безупречната статистика без провали към този момент не значи нищо за мен. Преди си мислех, че да съм непобеден международен първенец като Роки Марчиано е това, което ще ме поддържа. Ще бъда вторият човек в историята на тежка категория, който ще си тръгне непобеден. Но в този момент знам за какво всички велики спортисти страдат. Защото те в никакъв случай не оставят спорта.

Чисора е топ 10 войник в дивизията. Имам потребност от танцов сътрудник, който хората познават и почитат. Британските почитатели ни познават и ни поддържат доста. Аз съм му огромен почитател, той е национален воин, тъй като въодушевява новобранци с образеца си. Той има 12 загуби, само че вижте с кого се би. Той губеше единствено от най-хубавите.

Ако дуелът с Усик се състои, тогава евентуално ще се организира в Саудитска Арабия. Бих желал тази борба да бъде идната. И тогава ще се върна в Англия и ще се удрям с Джо Джойс или Даниел Дюбоа.

Уайлдър в този момент се готви за Анди за правото да се бие с мен. Четвърта борба би било необикновено да се организира тук на “Уембли ”, нали? Бил съм там към този момент три пъти. Ако желае четвърта борба, би трябвало да пристигна тук. ", показа Фюри.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР