На 29 юни 2018 г. в Софийската опера ще се

...
На 29 юни 2018 г. в Софийската опера ще се
Коментари Харесай

Гергана Рускова за големия оперен концерт в памет на доц. Констанца Вачкова



На 29 юни 2018 година в Софийската опера ще се състои огромен оперен концерт в памет на доцент Констанца Вачкова. В изявление за предаването " Хоризонт за вас " Гергана Рускова, солист от Националната опера, описа:

" Посвещаваме концерта на доцент Констанца Вачкова, която си отиде този март. Тя е дълготраен учител на Музикалната академия и е основала ужасно доста оперни звезди. Професията на вокалния възпитател е от тези, които остават в сянка, само че можете да я познавате посредством тенора Камен Чанев или Цветелина Василева и доста други нейни възпитаници, които странстват по целия свят ".

В концерта ще вземе присъединяване Владимир Галузин, един от най-големите тенори в днешно време. За него Рускова разясни:

" Той беше персонален другар на доцент Вачкова и затова ще взе участие. Всъщност по негова концепция ще се състои този концерт. Галузин е един глас, който е като цунами, който обгръща всичко и не можеш да останеш апатичен, огромен гений, който за пръв път ще бъде на софийска сцена ".

В концерта ще вземат участие още: Наталия Тимченко, Антония Раднева, Диман Панчев от Бургаската опера, Свилен Николов от Варненската опера, Галина Стоянова, сопраното Валя Христова и Гергана Рускова.

Цялото изявление с Гергана Рускова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР