На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър

...
На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър
Коментари Харесай

Сестрите на Даяна били против брака ѝ с Чарлз, тя винаги била излишната принцеса

На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър подписват брак на приказна гала, която остава в историята като сватбата на века.

Красивата и свенлива Даяна печели от пръв взор любовта на британците. И те нямат самообладание да я нарекат своя принцеса.

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на Фев 25, 2020 в 12:54 PST

Сестрите на Лейди Ди обаче напълно не споделяли еуфорията на елементарните хора.

Лейди Сара Маккоркодейл и баронеса Джейн Фелоуес в никакъв случай не са крили, че одобряват с запаси и смесени усеща новината, че по-малката им сестра ще се омъжва за наследника на английския престол.

В навечерието на сватбата през 1981 година Сара и Джейн са били обзети от безпокойствие. Въпреки че тогава таблоидите тиражират историята, че сестрите завиждат на Даяна за „ огромния удар”.

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на Фев 18, 2020 в 4:31 PST

Според кралския специалист Андрю Мортън, баронеса Фелоуес била уверена, че Даяна ще бъде принудена "(постоянно) да се бори, с цел да се оправи (с живота в кралското семейство) ". Така написа Мартън в книгата си "Даяна - Нейната същинска история от първо лице ".

И в действителност – Даяна се опитваше да се потвърди във всеки един миг. Че наподобява добре, че е почтена за принцеса, че може да поеме отговорността да бъде брачна половинка на Чарлз и да се оправи с уговорките.

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на Дек 9, 2019 в 11:28 PST

Според Мортън, в края на брака си Даяна се е стремяла да върне всичко. Не желала скъпата кола, не е желала да бъде на показ.

Сара от една страна се радвала за по-малката си сестра, само че от друга признавала, че доста ревнува от славата, която я е връхлетяла. „ Отне й известно време, с цел да свикне с обстоятелството, че Даяна ще стане принцеса на Уелс ", написа още Мортън.

По думите му, междинната сестра е била много по-практична. „ Тя показа еуфорията на бъдещата младоженка. Но защото бе брачна половинка на персоналния секретар на асистента на кралицата, тя не можеше да не се тормози дали Даяна ще се оправи с живота в двореца. Тя се опасяваше, че Ди няма да може да се впише и ще се почувства ненужна и непотребна ", споделя в книгата си Андрю Мортън.

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на Яну 27, 2020 в 12:26 PST

Сватбата на Чарлз и Даяна, провела се в катедралата "Свети Павел " бе избрана от медиите за същинска "приказна женитба ".

За страдание, "приказката " продължи по-малко от десетилетие, а формалният й край бе комплициран през 1996 година, година преди трагичната гибел на принцесата на Уелс.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР