На 29 януари тази година се проведе антиправителствен протест в

...
На 29 януари тази година се проведе антиправителствен протест в
Коментари Харесай

Нинова: Като баба Стойна мислят хиляди. С репресивната машина на МВР и държавата не можете да ги спрете

„ На 29 януари тази година се организира антиправителствен митинг в София. В него взема присъединяване 73-годишната госпожа Стойна Льогова. По време на митинга, към нея биват заложени въпроси от публицисти. Димите й станаха известни, обиколиха обществените мрежи и предизвикаха много остри реакции в българското общество “. Това напомни ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание във въпрос към министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Тя посочи още, че на въпроса за какво е там и за какво стачкува, 73- годишната баба Стойна дава отговор: „ След 15 години в България няма да има нито един българин.

Бойко по този метод българският народ ще го унищожи. Продаде тока, водата, земята, ние къде ще сме? Какво си мислят те? Защо толкоз доста Бойко ненавижда народа си? Защо не спрат да крадат? Да дадат малко на народа, на младежите, а не да вървят по чужбина, с цел да са прислужници. Това е нахален човек. Мен, робинята, ме водят на 119 лева Това ли заслужих? А в този момент съм един парцал, Бойко си трие всеки ден краката в мен. Не се ли наяде този Борисов? Бойко, нямаш ли позор? Ти, Бойко затри народа. Нямам пари да си купя самун. “ Нинова означи, че старата жена изплаква тъгата си в това изявление, само че евентуално не чака какво ще се случи на идващия ден. Тя напомни още, че шестима служители на реда посещават Дома за остарели хора в столичния квартал Зона Б5, с цел да профилактират старата жена. Нещо повече, вършат сигнален протокол, карат я да подпише, че отсега нататък няма да взе участие в такива демонстрации. „ Много обезпокоена, тя още веднъж дава изявление и споделя:

„ Възмутена съм, аз ли съм опасността за страната? Аз съм една стара жена на 73 години с куп заболявания, а петима или шестима служители на реда се изсипаха при мен “. Въпросът ми е, господин министър, кой реши, кой подреди на служителите на реда да отидат в старческия дом и да вършат предупредителни протоколи на тази стара, беззащитна и самотна жена единствено тъй като си е разрешила да взе участие в демонстрацията и да изрази свободната си воля да подлага на критика държавното управление. Възнамерявате ли тези хора, които са изпратени да тормозят старата жена, да понесат отговорност за това? ”, попита Нинова.  „ Използвате Министерство на вътрешните работи и държавните институции за всяване на боязън и репресии против хората, които подлагат на критика властта. Това е огромният въпрос на държавното ръководство и на държавността в България. Преди две седмици обгазявахте със сълзотворен газ, в този момент тормозите стара жена. В момента разбираме, че на открито има 1000 протестиращи. И тях ли ще снимате, профилактирате, посещавате и ще им пишете предупредителни протоколи? Да, баба Стойна е една и се трансформира в знак на митинга, само че като нея мислят хиляди. С репресивната машина на Министерство на вътрешните работи и страната не можете да ги спрете “, безапелационна е Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР