На 29 октомври ще имаме до 4 бюлетиниВ три от

...
На 29 октомври ще имаме до 4 бюлетиниВ три от
Коментари Харесай

ЦИК пита „Информационно обслужване“ за секциите с машини

На 29 октомври ще имаме до 4 бюлетини
В три от огромните области ще се гласоподава с 4 бюлетини

От Централната изборна комисия (ЦИК) са поискали от “Информационно обслужване ” АД информация за броя на изборните секции с машинно гласоподаване от вота на 2 април, поотделно за всяка община, сподели Емил Войнов по време на съвещанието на ЦИК. За локалните избори на 29 октомври се образуват толкоз секции, колкото пъти цифрата 1000 се съдържа в броя на гласоподавателите.

При излишък, който е по-голям или еднакъв на 500, се образува обособена секция, гласят наредбите на Изборния кодекс. При излишък под 500 гласоподаватели се образуват две секции, само че с не по-малко от 30 гласоподаватели, а при териториално обособени обитаеми места кметът от съответната община може да образува секции с не по-малко от 20 гласоподаватели.

На предварителните избори за 49-ото Народно събрание в страната бяха разкрити общо 11 818 секции и беше гласувано с 9366 машини.
От ЦИК припомниха, че на локалните избори в три от огромните области ще се гласоподава с 4 бюлетини. Ще избираме общински съветници, кметове на общини, кметове на региони в София, Пловдив и Варна, а по места и кметове на кметства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР