На 29 ноември 2018 г. от 10.00 ч. в сградата

...
На 29 ноември 2018 г. от 10.00 ч. в сградата
Коментари Харесай

Жителите на Белащица търсят подкрепата на кмета на Родопи

На 29 ноември 2018 година от 10.00 ч. в постройката на община " Родопи " ще се организира сесия на Общинския съвет. На нея ще бъдат показани докладни мемоари на общинския консултант от Белащица Павел Гимишев и кмета на Брестовица по отношение на добива на подземни благосъстояния на територията на община " Родопи ", а по този начин също ще бъде прегледано писмо от представители на Инициативен комитет от Белащица по отношение на всеобщото неодобрение на живущите в селото по отношение на приемане на нова концесия в сектор " Калоян " от находище Белащица на повърхност от 50,534 дка, в землището на с. Белащица за идващ интервал от 25 години.

" Ние, жителите на Белащица и близките села, заинтригувани и директно наранени от съществуването на големи по повърхност кариери в непосредствена непосредственост до обитаеми места, търсим и настояваме за безапелационната поддръжка на кмета на община " Родопи " и Общинския съвет.

Сезирали сме неведнъж Пламен Спасов и Общинския съвет с писмени възражения, подписки и писма в границите на половин година, само че досега липсва каквато и да е било противоположна връзка и реакция – писмена или под формата на персонална среща с популацията.

Считаме, че главно обвързване на формалните лица на локалното самоуправление е да пазят ползите на своите директни гласоподаватели, като  вземат нужните управнически решения и ги осъществят в границите на пълномощията си! А опазването на здравето и природата би следвало да са главен приоритет на всяко държавно или локално управление ", обявиха хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР