На 29 май на гарата в Горна Оряховица е проведена

...
На 29 май на гарата в Горна Оряховица е проведена
Коментари Харесай

Жертва на ало измама: Заплашиха ме, че ще ми отрежат пръстите

На 29 май на гарата в Горна Оряховица е извършена спецакция по залавянето на ало измамници. Разплитането на случая потегля от стара жена, която хвърля 1000 лв. през прозореца си.

Късният следобяд на 28 май 65-годишната жена попада в скица на телефонна машинация.

„ Сетих се, че са измамници и затворих. После отново ми звъняха и споделиха, че не са измамници, а от полицията”, споделя Илинка Боромсузова.

Мъжът насреща се показва за някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен началник на Агенция „ Митници” Георги Костов. Прилагат схемата, че спомага за откриване на телефонна машинация и желаят от дамата пари, с цел да заловен нарушител. Тя им отхвърля, а мъжът на телефона я заплашва.

„ Заем къде са парите, мръсницо, в този момент ще дойдем, ще ви отрежем пръстите, ще ви хвърлим от балкона надолу, и ще ви изнасилим”, декларирал измамникът.

Уплашена, дамата хвърля от балкона всичките си спестявания – 1000 лева

Ден по-късно служители на реда от Пловдив и Горна Оряховица влизат в следите на измамниците. Залавят 48-годишния Атанас по прякор Трепача от гара Горна Оряховица. Мъжът е прочут на полицията. Счита се, че е един от мозъците на телефонните измами у нас. Има съмнения, че е взел участие е и в най-крупната машинация в Гърция, на стойност половин милион евро.

Оказва се, че актуалната машинация е осъществена от Букурещ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР