На 29 и 30 септември - четвъртък и петък, Смолян

...
На 29 и 30 септември - четвъртък и петък, Смолян
Коментари Харесай

Смолян отново е домакин на Националния празник на поезията

На 29 и 30 септември - четвъртък и петък, Смолян ще е хазаин за седми път през последните 40 години на Националния празник на поезията , оповестиха от Общината.

Организатори са Община Смолян, Съюз на българските писатели и Клуб на дейците на културата. Символичният огън на поезията е пален през годините от Младен Исаев, Блага Димитрова, Любомир Левчев, Георги Костантинов, Ганчо Керечев, Димитър Златев.

" Тази година ще бъде разпален пред паметника на Орфей и Родопа - до тогавашното кино „ Дружба ” от Матей Шопкин ". Това заяви ръководителят на КДК Светозар Казанджиев.

На 29 септември, четвъртък, от 18:00 до 18:30 часа ще е откриването на Националния празник на поезията пред паметника на Орфей и Родопа. В церемонията ще вземат участие кметът Николай Мелемов и Боян Ангелов, ръководител на Съюза на българските писатели. Матей Шопкин ще възпламени огъня.

От 18:30 до 19:30 часа в зала „ Петър Стайков “ на КДК ще бъде показан музикално-поетичният театър „ Огънят “ . На 30 септември, петък в учебните заведения на Смолян ще се организира „ Час по България “.

От 11:15 до 12:00 часа - в атриума на Областната администрация ще се организира рецитал „ Възпев за Родопа ”. Организаторите на Националния празник на поезията се обръщат с покана към всички жители и посетители на града да се включат в деянията и изпитат още веднъж насладата от изящната книжовност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР