На 29 и 30 септември 2018 г. се проведе XXII

...
На 29 и 30 септември 2018 г. се проведе XXII
Коментари Харесай

Станислав Почекански беше преизбран за председател на СБМТД



На 29 и 30 септември 2018 година се организира XXII конгрес на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД). Станислав Почекански беше избран отново като ръководител на Съюза за втори мандат от делегати, пристигнали от цялата страна.

Официални посетители на събитието бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, заместник-министъра на културата Амелия Гешева, заместник-министъра на образованието и науката Петър Николов, ръководителят на Национален профсъюз „ Култура “ към КТ „ Подкрепа “ Кирил Бинев, както и ръководителят на УС на Съюза на българските публицисти Снежана Тодорова. Поздравителен адрес изпрати госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на София.

„ През първия мандат активността на Съюза бе избрана като стабилизиране, а отсега нататък ще бъде развиване “ – уверен е Станислав Почекански.

Беше определен и нов Председателски съвет:
- доктор Росица Бояджиева–Вълева, която и до момента беше заместник-председател, ще дава отговор за сектор „ Духови оркестри “. Тя е солист-флейтист в Духов оркестър - Добрич.
- Любчо Василев поема сектор „ Музикален и танцов фолклор “. Той е хореограф във фолклорен отбор „ Мизия “ - Търговище.
- проф. доктор Ростислав Йовчев, на който е предназначен сектор „ Висше обучение и просвета “, е пианист и професор по пиано в Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “.
- Цветелина Панайотова ще дава отговор за сектор „ Средно и професионално обучение “ - тя е преподавател-корепетитор в Национално учебно заведение за танцово изкуство - София.
- Момчил Миланов, който е солист в Държавна опера – Русе, е най-младият заместник-председател. Той се заема с сектор „ Музикално-сценично изкуство “.

Новото управление на СБМТД има тригодишен мандат.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР