На 29 и 30 октомври Варна отново ще бъде домакин

...
На 29 и 30 октомври Варна отново ще бъде домакин
Коментари Харесай

Варна ще бъде домакин на кръгове от Националния шампионат по Гимкхана

На 29 и 30 октомври Варна още веднъж ще бъде хазаин на Националния шампионат по Гимкхана, оповестяват от Българската федерация по авто спорт за Moreto.net.

Състезателният уикенд в морската столица ще включва две съревнования на разнообразни местоположения и куп занимания за публиката, само че паралелно с това ще подчертава върху обществената задача на шампионата и уговорката, който моторспортът има към околната среда.

„ Основната ни цел през 2021 година беше да вкараме надпреварата в града и да сме по-близо до почитателите на спорта “, разяснява Георги Русев от АСК „ Флат-Аут “.
„ Независимо от проблемите в родния авто спорт взехме решение да създадем две надпревари в границите на един уикенд. Това ще улесни водачите поради по-ниските разноски, а и ще даде повече благоприятни условия на почитателите да се забавляват ”, добавя той.

Досега в Националния шампионат по Гимкхана

Началото на сезона в Националния шампионат по Гимкхана бе обещано от бургазлии с конкуренцията в Дебелт, където 25 водачи от цялата страна се състезаваха в три манша. Първи в генералното класиране приключи Иван Владимиров (Opel), следван от Бальо Тодоров (Subaru) и Калин Стефанов (Peugeot). При дамите номер едно още веднъж бе Констанца Томова (Citroen).

На 22 октомври е междинният кръг в Сапарева баня, след което Варна поема семейството на 29 и 30 октомври.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР