На 29 и 30 април 2023 г. в град Кюстендил

...
На 29 и 30 април 2023 г. в град Кюстендил
Коментари Харесай

Състезателите на СКХЗУ „Пауталия спорт – 2005“ отново с победа по спортна табла

На 29 и 30 април 2023 година в град Кюстендил се организира Национален екипен шампионат по спортна табла за хора със зрителни увреждания за купа „ Пауталия “.



В него взеха присъединяване шест тима: СКИ „ Витоша ” – София, СКХУ ”Достоен живот “ – Благоевград, СКИ „ Пираните ” – София, ОСКСГ „ Марица ” – Пловдив и два тима на СКХЗУ „ Пауталия спорт – 2005 “ – тим Руен и тим „ Пауталия “. На откриването с едноминутно безмълвие бе почетена паметта на неотдавна умрелия първенец на клуба, медалист и капитан на тим „ Пауталия “ по спортна табла - Никола Баджаков.



Състезанието се организира по кръгова система „ всеки против всеки “, под зоркото съдийство на републикански арбитър по спортна табла за хора с повредено зрение – Любомир Василев.



Партиите на шампионата се организираха в спортсменски дух, добра организация и в прелестните условия, които предлага парк-хотел „ Кюстендил “. За поредна година СКХЗУ „ Пауталия спорт – 2005 “ Кюстендил бе уредник на надпреварата, което се стана допустимо с финансовата поддръжка на Община Кюстендил и бе част от Общинския състезателен календар за 2023 година


След изиграването на петте кръга след оспорвана борба в крайното отборно класиране преди всичко и Купа " Пауталия " още веднъж завоюва тим „ Пауталия “ на СКХЗУ „ Пауталия спорт – 2005 “ с 4 мач точки и събирателен резултат от точките по кръгове – 42:20.



Второто място зае тимът на СКИ „ Пираните ” град София също с 4 мач точки, само че с по-нисък събирателен резултат от точките по кръгове – 35:24. Трети се класира тима на СКХУ ”Достоен живот “ – Благоевград с 3 мач точки и събирателен резултат от точките по кръгове – 37:29.

Състезателите от тим „ Пауталия “ на СКХЗУ „ Пауталия спорт – 2005 “ завоюваха два златни медала и едно четвърто в класирането на трите дъски. На първа дъска златото взе Венцислав Анакиев с 5 т. и персонален резултат 16:6, а на трета дъска с 4 точки и персонален резултат 14:6 златото взе Пламен Петров. На втора дъска на косъм се размина с бронза Динко Даскалов с по-слаб персонален резултат 12:8 и остана четвърти с 3 т.

В борбите по дъски вторият ни тим „ Руен “ също се показа почтено с трето място за Стойка Иванова с 2 т., две пети места за Милен Грозев и Райна Вучкова.

Медалите по дъски бяха връчени от Яни Георгиев – регионален координатор на КНСБ, а купите в отборното класиране от Надя Каратова – зам.-кмет на община Кюстендил.


" Много се веселя, че в чест на нашия капитан и другар – Никола Баджаков, който си отиде напълно скоро, успяхме да защитим миналогодишната си купа и тимовете на нашия Спортен клуб се показаха почтено, като с изключение на купа „ Пауталия “ завоюваха по дъски и два златни и един бронзов орден. През тази година ни предстоят още доста надпревари и всички сме окуражени да се представяме по най-хубавия ни вероятен метод и да реализираме най-хубавите си достижения " - сподели ръководителят на СКХЗУ " Пауталия спорт - 2005 " Динко Даскалов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР