На 29.09.2022 година беше проведена редовна годишна консултация за политиката

...
На 29.09.2022 година беше проведена редовна годишна консултация за политиката
Коментари Харесай

На среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми бяха обсъдени важни въпроси в сектора

На 29.09.2022 година беше извършена постоянна годишна консултация за политиката и практиката в региона на възлагане осъществяването на действия и за използването на дървесина в горските територии държавна благосъстоятелност в обсега на активност на ЮЗДП Директива за птиците през 2023г. На срещата участваха представители на огромните преработватели на дървесина в България, както и представители на компании, извършващи дърводобивна активност в региона на ЮЗДП.

Присъстващите се сплотиха към предлагането да се основат критерии, по които да бъдат категоризирани дърводобивните и дървопреработвателни предприятия, което ще даде опция на правилните компании, които имат техника и назначени служащи на трудови контракти, да продължат активността си.

Беше разисквано предложение за смяна на настоящата нормативна уредба, с оглед позволяване и поощряване на механизиран рандеман на дървесина. Част от присъстващите представители на компании и сдружения внесоха писмени оферти, които да се вземат поради при идни промени в настоящата нормативна уредба и идното осъществяване на тръжни процедури за 2023 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР