На 29.07.2020 г. се проведе вторият етап на 67-мата Международна

...
На 29.07.2020 г. се проведе вторият етап на 67-мата Международна
Коментари Харесай

Полска победа беляза и втория етап в Обиколката на България

На 29.07.2020 година се организира вторият стадий на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, сдружението с най-дълга история и опит на българския осигурителен пазар. Полякът Патрик Стош (Voster ATS) завоюва 131-километровия стадий сред Пазарджик и Пловдив. Ден по-рано Стош беше втори в първия стадий.

Полският колоездач завоюва спринт в дребна група след доста тежък стадий с високи температури и междинна скорост над 42 км/ч. Втори и трети зад Стош се подредиха Алесандро Барони (Gallina Colosio) и Мигел Анхел Байестерос.

След решение на съдиите полският колоездач получи наказване от 10 секунди за нерегламентирана помощ от техническия автомобил на Voster ATS в последните 10 километра, както и глоба от 50 швейцарски франка. Това прати преди всичко в генералното класиране Барони. Той има задатък от две секунди пред Мигел Анхел Байестерос и ще носи жълтата фланелка на ДЗИ по време на третия стадий.

Още от началото на стадия отборът на Стош наложи високо движение при навлизането във височината от първа категория от Дебръщица до язовир Батак. Група от 11 колоездачи натрупа огромен задатък, който се оказа задоволителен и до финала.

Лидери в обособените категории са: Давиде Бауче (Gallina Colosio), който печели фланелката за катерачи в Обиколката на България, Пьотр Брожина (Voster ATS) зеленото трико за интензивност и Алесандро Барони, който води и за бялата фланелка за най-хубав до 23 години.

В стадия не започва състезателят на „ Левски-Янтра ” Борислав Иванов, а по време на правата с травма в ръката се отдръпна Адмир Колашинац.

В четвъртък е третият стадий в 67-мата Обиколка на България - 152 километра сред Пловдив и Сливен.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР