На 28 юни най-старото специализирано тв предаване за рок музика

...
На 28 юни най-старото специализирано тв предаване за рок музика
Коментари Харесай

Предаването „Фрактура“ празнува 22 години в телевизионния ефир

На 28 юни най-старото профилирано тв предаване за рок музика в България ще означи своята 22-ра годишнина. Неговият създател и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува мотива със специфичното празнично издание тъкмо в среднощ на 28-и против 29-и юни (неделя) по DIEMA. В продължение на два часа феновете ще видят 22 кавър версии на известни песни. Празничното издание ще премине под знака „ 22 в 22 “ и ще покаже по какъв начин огромните рок имена виждат музиката на другите огромни. Metallica, Aerosmith, Muse, Motorhead, Sepultura, Nightwish, Slipknot, Rammstein и други банди ще създадат собствен прочит на знакови песни на сътрудниците си.

“Тези 22 години се изнизаха незабелязано и не разбрах по кое време минаха, тъй като постоянно съм влагал цялото си сърце в нещата, които върша. Аз в никакъв случай не се отхвърлих, тъй като доста от дълго време видях, че напъните, които поставям, имат смисъл. Във времето „ Фрактура “ се трансформира в нещо доста повече от едно телевизионно предаване. Тя е идея, концепция, знак на резистентност и място, на което сме се събрали съидейници. Фенове, които вършат нещо за други почитатели в името на музика с послания, която предизвика слушателите ѝ да си задават въпроси и да мислят. Всички ние сме една общественост, която вижда света по собствен метод и сме обединени от магията на рок музиката. Благодарен съм на всеки един, който продължава да поддържа и гласоподава доверие на мен и „ Фрактура “. С моят екип ще продължим да отстояваме все по този начин настойчиво рок идеята, в която откровено имаме вяра “, разяснява мотива Васко Катинчаров.

“Фрактура ” постоянно е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, настоящи посетители от музикалния бизнес, разнородни рубрики, вести, концертни репортажи и изявленията с известни музиканти. Началото на предаването е сложено от Васко Катинчаров през юни 1998 година и в продължение на 12 години се излъчва в профилирания музикален канал ММ, а от май 2010-а година в ефира на DIEMA. За целия интервал от 1144 издания на „ Фрактура “, феновете са гледали специфични изявленията с над 600 международни рок имена, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

Не пропускайте най-интересното от международната и българска рок сцена с „ Фрактура “ по DIEMA всяка неделя от 24:00 ч., както и да си припомните всеки петък от 00:30 ч.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР