На 28 юли излиза от печат Хубостта е рана -

...
На 28 юли излиза от печат Хубостта е рана -
Коментари Харесай

История за бившата проститутка Деви

На 28 юли излиза от щемпел " Хубостта е рана " - титанична и завладяваща творба, която оставя в читателя чувството, че се е докоснал освен до историята на Индонезия, само че и до нейните дух и душа. Романът беше разгласен за една от най-хубавите книги на 2015 година от " Ню Йорк Таймс ", " Пъблишърс Уикли ", " Къркъс Ривю ", " Бостън Глоуб " и " Файненшъл Таймс ", написа издателство " Колибри ".

" Хубостта е рана " (превод: Венцислав К. Венков, 496 стр., цена: 19 лева.) e удивителен меланж от готическа приказка, романс и политическа ирония. Романът стартира с чудодейното възкръсване на някогашната продажница Деви, само че невероятната история на тази красива, интелигентна и амбициозна жена е единствено една от множеството сюжетни линии.

Успоредно с нея създателят ни споделя за четирите й дъщери и техните семейства; за сантиментален престъпник, който кръстосва страната в търсене на именито красива индонезийска принцеса; за гробаря Камино, който разрешава на духа на един погубен болшевик да се всели в него, с цел да може осиротялата му щерка да поговори за финален път с татко си.

 Снимка 305316

Разказът прескача от персонаж на персонаж, многочислените сюжетни влакна се преплитат и разклоняват, а действието обгръща разнообразни интервали на индонезийската история - оповестяването на независимостта от холандските колонизатори, японската окупация, революцията след Втората международна война, геноцидът над комунистите, последван от бруталния режим на Сухарто.

Роден в Западна Ява през 1975 година, индонезийският публицист и графичен дизайнер Ека Курняван се трансформира в интернационална сензация точно с романа си " Хубостта е рана ". Необичайна сплав сред вълшебен натурализъм, история, ирония и фамилна сага, той е включен в листата на стоте забележителни книги на в. " Ню Йорк Таймс ". През 2016 година Курняван става първия индонезийски публицист, номиниран за интернационалния приз " Ман Букър. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР