На 28 януари на възраст 91 година почина Ингвар Кампрад,

...
На 28 януари на възраст 91 година почина Ингвар Кампрад,
Коментари Харесай

IKEA: Идеи, които промениха света на пазаруването

На 28 януари на възраст 91 година умря Ингвар Кампрад, създател и притежател на IKEA. Един от емблематичните бизнесмени на 20-ти век, той съумя да сътвори империя на стила и наличния комфорт: стоките на шведската марка се продават в големи количества в целия свят.

Сега IKEA има близо 400 магазина, ситуирани по цялото земно кълбо. Търговската верига стана синоним на скандинавска деловитост и хубост, за комфортно извършване на покупки и благожелателно отношение към клиентите.

Предлагаме ви 10 основни хрумвания и правила наложени от компанията и нейния основател, които способстваха да се промени светът на извършването на покупки.

 Снимка 317029
Източник:

1. IKEA - магазин за пешеходна разходка със фамилията

В магазините на IKEA е невероятно да се загубиш, само че е изцяло допустимо да загубиш прелестно там целия си ден. Не доста търговски марки могат да се похвалят с това

Затова доста консултанти предлагат да не ходите в тях с деца, те могат непредвидено да нараснали разноските ви с 25 на 100.

Освен това поучават да не вземате количка за извършване на покупки - тя може да повиши покупките и изхарченото за тях с 8 %.

2. Осигурява чанти за неведнъж прилагане и огромни колички

Компанията дава да се разбере, че се грижи за запазване на околната среда.

И в това време дава на своите клиенти празни чанти и колички, тъй че да могат комфортно да се разхождат из магазина и да купуват всичко, което желаят.

Това е доста внимателен ход: празната торба или количка като че ли приканва купувача да ги изпълни с покупки.

3. Те се отнасят към клиентите като със остарели другари

ИКЕА е включена в листата на сп. Fortune за 20-те най-големи компании, в които е най-добре да се работи, защото в нея се обезпечават отлични благоприятни условия и бонуси.

А щастливият личен състав се отнася добре към клиентите. Затова доста от потребителите означават дружелюбността и отзивчивостта на чиновниците на IKEA.

 Снимка 337906
Източник:

4. IKEA дава опция да поседнете и да си починете

ИКЕА ви дава опция да се разхождате по " уличките " на магазина, където можете да видите разнообразни мебели и аксесоари. Но в случай че сте изтощени, можете във всеки миг да поседнете и да си починете.

И това оказва помощ да се поддържа лоялността на клиентите, доколкото не във всеки магазин те могат просто да седят и да гледат в близост.

И когато дългата ви разходка в магазина завърши, можете да отидете в ресторанта на ИКЕА и да опитате известните шведски кюфтета, гарнирани със сладко от горски плодове. Както и пъкъл си купите нещо вкусно, което го има единствено в хранителния магазин на компанията.

 Снимка 337909
Източник:

5. ИКЕА предлага демократични цени

Ефектът на компромисна цена постоянно се употребява в магазините на IKEA.

Ако поставите до диван с нормална цена и сходен диван на цена, малко по-ниска, купувачът ще избере по-вероятно втория, изцяло убеден, че е направил печеливша покупка.

6. Цените приключват на 99

Ефектът на двете деветки в края на цената е прочут на доста търговци на дребно. Разликата от стотинките е незначителна за компанията, само че за купувачите тя служи като същинска примамка.

Този резултат е открит от учени от Университетите на Колорадо и във Вашингтон, които предложили на участници в изследване да посочат какъв артикул биха избрали - за Щатски долар 2,00 или за Щатски долар 3,99.

Изненадващо, 44% от участниците избират този, който е по-скъп.

7. IKEA предлага да реши вашите проблеми

Влиянието на ИКЕА е голямо. Фирмата се нарежда освен като продавач на мебели, само че и като другар, който ще ви помогне да разрешите всички ваши проблеми.

Всяка година повече от 780 милиона души идват в магазините на IKEA, което се равнява на популацията на много огромна страна.

 Снимка 337907
Източник:

8. В ИКЕА има доста дребни дребни и евтини артикули

Припомнете си за всички многочислени артикули за бита, които можете да купите в магазините на веригата на релативно ниски цени и с обичайно качество.

Това също е тъничък психически миг, употребен сполучливо от компанията.

Подобни евтини предмети като че ли ви приканват да ги сложите в кошницата и започнете ли няма прекъсване - а това също са доходи за компанията.

 Снимка 222544
Източник:

9. Ингвар Кампрад трансформира търсенето на преимущества в същински лов

Компанията продава евтини мебели, които всеки може елементарно да сглоби самичък.

Хората идват в магазина и се усещат като същински ловци на съкровища, търсейки изгоди и преимущества, които другаде не им оферират.

Освен това пред касите няма лавици, тъй че хората да няма къде да оставят стоките за които са размислили и желаят да се откажат от пазаруването им.

10. IKEA продава голямо количество аксесоари

Ако купувате, да вземем за пример, играчки за деца в ИКЕА, то след известно време ще ви потряба резервоар за тяхното запазване - и подобен можете да намерите в магазините на веригата.

И по този начин след едното следва другото при доста предмети - Ингвар Кампрад е планувал всичко, постоянно ще има " още една движимост ", за която няма да пожалите пари.

 Почина основателят на Ikea. Как Ингвар Кампрад построи своята империя?
Почина основателят на Ikea. Как Ингвар Кампрад построи своята империя?

Той беше измежду най-богатите и сполучливи хора в света

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР