На 28-я ден от антиправителствените протести палатковите лагери в София

...
На 28-я ден от антиправителствените протести палатковите лагери в София
Коментари Харесай

Ден 28: Буря, палатки, сблъсъци

На 28-я ден от антиправителствените митинги палатковите лагери в София остават. Движението в центъра на столицата остава блокирано на три основни места – при Орлов мост, на кръстовището при Софийския университет и на кръстовището при бул. “Цар Освободител”.

Исканията на протестиращите остават непроменени: оставка на кабинета, на основния прокурор и провеждането на предварителни избори.

В късния следобяд лятна стихия отнесе част от палатковия лагер на майките от “Системата ни убива” пред Софийския университет, само че за минути лагерът беше възобновен. Майките се заканиха да пренощуват в микробуса си.

Виктория е от палатковия лагер при Софийския университет. „ Днес времето беше неприятно и имахме едни шатри, които излетяха и малко палатките се… и те излетяха в действителност, дори една се беше качила горе на жиците. Обаче както виждате всичко към този момент е обикновено, имаме си нови шатри и в този момент ще си създадем лагера още по-хубав, в сравнение с беше”, сподели младата жена.

“Днес следобяд заваля дъжда, задуха вятър, имахме към час, може би малко повече валя непрекъснато, и малко ни поразвали лагера”, описа Венелин от лагера, който е на Орлов мост. Той уточни, че възвръщат палатките си. “Мисля, че ще се оправим бързо, задоволително хора има, ще възстановим нещата, и продължаваме до реализиране на нашите цели”, уточни мъжът.

Протестиращите обявиха, че не одобряват разновидността министър председателят Бойко Борисов да се отдръпна, а държавното управление и Народното събрание да продължат да работят.

Протестите не престават и в страната, през вчерашния ден недоволните от ръководството в Русе блокираха основно кръстовище. В продължение на час те от време на време спираха за малко придвижването по бул. „ Христо Ботев”, в региона на някогашния цех за печатни платки. Във Варна трети ден остава блокирано от палатков лагер кръстовището до постройката на общината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР