На 28 септември ще се проведе IV издание на международното

На 28 септември ще се проведе IV издание на международното ...

Лекоатлети от 10 страни ще се съревновават в „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“.

На 28 септември ще се проведе IV издание на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“.
В надпреварата ще се включат най-добрите български атлети, сред които Митко Ценов, Йоло Николов, Стоян Владков, Християн Стоянов, Маринела Нинева, Дебора Аврамова и др.
Регистрираните участници са 200, като има представители от България, Румъния и още осем страни, сред които и Кения, чиито състезатели винаги са фаворити в бягания на дълги дистанции.
Състезанието с маршрут 15 км стартира в 11 ч. от площад „Свобода“, пресича река Дунав през Дунав мост, след което финишира пред часовникова кула в Гюргево.
Припомняме, че в часовия диапазон между 11 и 13 часа, ул. „Доростол“ и бул. „Тутракан“ поетапно  ще се затварят за движение (МПС ще минават с пропусквателен режим в зависимост от движението на участниците в състезанието.) В тази връзка са възможни и нарушения в графика на обществения градски транспорт. Също така, между 11 и 12 часа ще бъде затворен за движение на МПС и Дунав мост.
„Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Русе и Спортен клуб „Гюргево“ с партньорството на Община Русе и община  Гюргево, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Министерство на младeжта и спорта на Република България

Източник: actualno.com