На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне

На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне ...

Млади читатели от Русе с рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019.

На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне в петгодишната история на кампанията „Стара хартия за нова книга“. На пл. „Свобода“ 2720 деца събраха рекордните за дунавския град 14 300 кг хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 186 дървета. В замяна малчуганите получиха 3180 нови книги. Събитието се проведе с подкрепата на Община Русе, както и с активното участие на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Празничният ден беше открит от Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе, Теодора Евтимова, директор на РБ „Любен Каравелов“, Виктория Бисерова, управител на Книжен център „Гринуич“ и Мила Алексиева от „ЕКОПАК България“.
Под надслов „Почисти и прочети“ събитието премина с много музика, танци и тематични игри, чиято основна цел беше да докаже на малчуганите, че да се грижиш за природата и да четеш е не само необходимо, но и много забавно. Сред тях беше и специалната викторина, която предизвика малчуганите да докажат какво знаят за талисманите на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари, героите на Стийв Стивънсън от популярна поредица на издателство „ФЮТ“.

За настроението на присъстващите се погрижиха невероятните таланти от Общински детски център за култура и изкуство – фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци „Настроение“, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.

Източник: actualno.com