На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне

...
На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне
Коментари Харесай

Млади читатели от Русе с рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019

На 28 септември децата от Русе означиха най-силното си показване в петгодишната история на акцията „ Стара хартия за нова книга “. На пл. „ Свобода “ 2720 деца събраха рекордните за дунавския град 14 300 кг хартия за преработване и по този начин избавиха от изсичане 186 дървета. В подмяна малчуганите получиха 3180 нови книги. Събитието се организира с поддръжката на Община Русе, както и с дейното присъединяване на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “.

Празничният ден беше открит от Георги Игнатов, шеф на дирекция „ Екология и превоз “ към Община Русе, Теодора Евтимова, шеф на Република България „ Любен Каравелов “, Виктория Бисерова, шеф на Книжен център „ Гринуич “ и Мила Алексиева от „ ЕКОПАК България “.
Под надпис „ Почисти и прочети “ събитието мина с доста музика, танци и тематични игри, чиято съществена цел беше да потвърди на малчуганите, че да се грижиш за природата и да четеш е освен належащо, само че и доста занимателно. Сред тях беше и специфичната викторина, която провокира малчуганите да потвърдят какво знаят за талисманите на тазгодишната акция – детективите Агата и Лари, героите на Стийв Стивънсън от известна поредност на издателство „ ФЮТ “.

За настроението на присъстващите се погрижиха невероятните гении от Общински детски център за просвета и изкуство – фолклорен танцов отбор „ Здравец “, детско-юношески танцов отбор „ Зорница “, солисти от Школата за национално пеене, Клуб по спортни танци „ Настроение “, групировка за съвременен балет „ Мираж “, балетно студио „ АРТ ДЕНС КЛАСИК “ и солистите от детска вокална група „ Слънце “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР