На 28 септември 2004 година Уейн Рууни прави своя дебют

...
На 28 септември 2004 година Уейн Рууни прави своя дебют
Коментари Харесай

Това момче знае как да прави добро първо впечатление

На 28 септември 2004 година Уейн Рууни прави своя дебют за отбора на Манчестър Юнайтед. До тук нищо особено. Едно 18-годишно момче стъпва на европейската сцена на огромния футбол. Най-вероятно, без да подозира за славата, която му е преднарчетала ориста.

Завърналите се герои

Хвалебствените думи обаче би трябвало да почакат, тъй като на „ Олд Трафорд” излиза изцяло възстоновения от контузия в стъпалото Рууни, насочен да покори нови небеса в кариерата си. И го прави... 18-годишният британски национал вкарва хеттрик осъществя асистенция в дебютния си мач против Фенербахче (6:2) от груповата фаза на Шампионската лига с фланелката на „ алените дяволи”.

Рууни се призна за отговорен, взеха му книжката за 2 години

Младият гений идва от Евертън за сумата от 25.6 милиона паунда, което го прави най-скъпоструващия състезател в историята на футбола до 20 години.

Нека оставим обаче самият Рууни да опише за незабравимото прекарване, белязало живота и кариерата на футболиста.

„ Трансферът ми в Юнайтед бе брилянтен, също по този начин помня, че бе един доста дълъг ден. Спомням си, че примених медицинските проучвания сутринта и по-късно отидох на „ Олд Трафорд”, с цел да се срещна със сър Алекс. Наложи се да очаквам известно време, а и Евертън трябваше да изпратят един или два документа и ми се стори като цяла безкрайност. Сделката бе финализирано по-късно денем, само че макар че денят беше в действителност дълъг, чакането несъмнено си заслужаваше”, споделя Рууни.

„ Имах проблем със стъпалото и ми беше мъчно първоначално. Бях на рехабилитации и трябваше да работя по възобновяване си. Очаквах с неспокойствие тренировките с тима, а те бяха невероятни. Учех се от Рууд ван Нистелрой и се подготвях да застана един до друг с него на терена. Заниманията вървяха все по-добре и за мен беше чест да играя с подобен огромен гений като Рууд”, добавя той.

източник: Gulliver/GettyImages

„ Бях подготвен да изляза на терена в мача преди Фенербахче, против Тотнъм, само че мениджърът реши да изчака и да ме пусне непосредствено в Шампионската лига. У мен се зароди неспокойствие в последвалите дни и аз се пробвах да си наложа успокоение. Нямах самообладание да играя, просто желаех да изляза там. Чакането ме убиваше, мислих единствено за мача и за това по какъв начин ще протече. Бях нервозен. Трудно ми беше да дремя през нощта преди мача и се събуждах на всеки час. Непрекъснато гледах часовник, надявайки се сутринта да пристигна по-бързо”, разкрива нападателят.

„ Веднъж щом първите слънчеви лъчи изгряха, започнах да обикалям целия хотел, в очакване на всичките ми съотборници да се подготвят за дуела. Пътят до стадиона беше къс. При идването ни зърнах лицата на всички почитатели, очакващи нашето идване –беше необикновен миг. Посрещнаха ме по необикновен начин”, добавя прочувственият футболист.

„ В съблекалнаята беше доста безшумно преди всеки един дуел. Играчите са фокусирани върху подготовката си за мача. Преди срещата с Фенербахче се усещах изцяло квалифициран, само че и доста разчувствуван. Това бе и първият път, в който излязох на „ Олд Трафорд”, с цел да загрея. Адреналинът ми се повиши, усетих силата на хората по трибуните. Беше невероятно”, споделя Рууни.

източник: Gulliver/GettyImages

„ Сър Алекс Фъргюсън ми сподели: „ Това е, което искаш. Ти искаш да играеш в Шампионската лига и да бъдеш част от отбора тъкмо в такива специфични вечери, като тази на „ Олд Трафорд”.” Излязох на терена и към този момент всичко ми се струваше доста по-голямо, на друго равнище. Това бе и главната причина, заради която подписах точно с Манчестър Юнайтед. Тениската ми беше малко тясна и по тази причина я поразскъсах малко. Минавайки през тунела се усещах фантастично. Бях го правил като съперников състезател, само че като футболист на Юнайтед, чувайки почитателите да скандират моето име, беше особено. Мисля, че това, което несъмнено ми оказа помощ да разпростра капацитета си бе ранния гол в срещата, който означих. След това елементарно осъществих още два”, споделя още той.

„ В това време към момента нямах къща в Манчестър и живеех на хотел. След мача се върнах при брачната половинка ми, която ме очакваше дружно с двама мои другари. Аз просто стоях и не можех да допускам какво се беше случило одеве. Това, което в действителност безусловно ме порази, беше моментът, в който осъзнах, че съм вкарал хеттрик в дебюта ми. Беше страховит ден за мен и клуба. Това е спомен, който в никакъв случай няма да не помни. Нощ, която постоянно ще бъде специфична за мен”, приключва Рууни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР