На 28 октомври по повод Европейската година на културното наследство

...
На 28 октомври по повод Европейската година на културното наследство
Коментари Харесай

Ден на Белгия в Габрово

На 28 октомври във връзка Европейската година на културното завещание в гр. Габрово ще се организира Ден на Белгия, проведен от Областна администрация Габрово. Събитието е за поощряване на хората да откриват културното завещание на Европа и да засилят възприятието си на принадлежност към общото ни европейско пространство.
Денят ще започва в 11:00 часа с българо-белгийски бизнес конгрес, който ще се организира в библиотеката на Техническия университет – Габрово. По време на форума повече от 15 български и белгийски компании от хранително-вкусовата и леката индустрия ще промотират своята продукция.
От 15 часа Художествена изложба „ Христо Цокев “ ще бъде пространството, където жителите и гостите на града ще могат да видят театър със флагове на асоциация " Рейнаут " /Белгия/, работилница за „ цветни аранжименти “, галерия от корици на комикси, една от емблемите на Белгия – шоколада и джаз концерт. С цветната работилница ще се даде опция на габровци да се допрян до Фестивала на цветния килим, който се организира на всеки две години на площад Гранд Плас в Брюксел. Изложбата „ Звездните мигове на белгийския комикс “, предоставена от посланика на Кралство Белгия у нас Н.Пр. господин Франсоа Бонтан, ще ни потвърди, че комиксът е същинска институция.
В 16 часа културната стратегия продължава с джаз концерт на Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и гостуващи музиканти Никола Озер /Белгия/ - цигулка, Петър Миланов – китара и Недялко Недялков – дудук.
Официални посетители на събитието ще бъдат Посланикът на Кралство Белгия Франсоа Бонтан, Консулът на Кралство Белгия Барт Кусенс, Огнян Златев – началник на Представителството на Европейска комисия в България, членове на Борда на шефовете на бизнес клуб „ Белгия – България – Люксембург “, кметът на община Габрово Таня Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР