На 28 март руското посолство в малта е поискало от

...
На 28 март руското посолство в малта е поискало от
Коментари Харесай

Малта отказа въздушно пространство и пристанища за руски военни кораби и самолети пътуващи от Сирия за Венецуела

" На 28 март съветското посолство в малта е поискало от локалните управляващи позволение огромен военен транспортен съд за битка с подводници от съветския флот да дебаркира в пристанището и да остане там от 23 до 26 април ", оповестява BuzzFeed News като се базира на почитан представител на държавното управление.

Според посолството, задачата била " доставяне и отдих на екипажа ".

" Североморск " е с водоизместимост 7570 тона, дълъг е 163 метра, екипажът се състои от 430 души.

Малта поискала от Русия спомагателна информация за маршрута на кораба, само че в това време получила информация от американските служби, че той плава към Венецуела.

Източникът на медията, съобщил, че съгласно съветското посолство задачата на кораба има " филантропичен темперамент " и " евакуиране на запаси от Сирия - зона на военни дейности - във Венецуела ".

" Високопоставен източник от разузнаването заяви, че предходната седмица съветски дипломати са се пробвали да купят със сълзотворен газ и снаряжение за разгонване на всеобщи вълнения. Макар, че не може да го потвърди абсолютно, само че малтийското държавно управление счита, че това е обвързвано с желанието на съветската страна " Северноморск " да пристане в Малта ", написа BuzzFeed News.

Междувременно Малта отхвърли и достъп до въздушното си пространство на съветски военно-транспортни самолети летящи от Сирия към Венецуела, а Русия назова това " неприветлив акт ".

Властите считат, че дипломатическата задача на Русия в Малта е " непропорционално огромна " поради размера на страната, разяснява Buzzfeed News.

Превод: Faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР