На 28 и 29 септември град Девин ще бъде домакин

...
На 28 и 29 септември град Девин ще бъде домакин
Коментари Харесай

Световното клубно първенство по риболов на пъстърва е следващата седмица в Девин

На 28 и 29 септември град Девин ще бъде хазаин на международното клубно състезание по лов на риба на пъстърва. Турнирът ще се организира на река Въча под стената на язовир " Цанков камък " до село Михалково, от 9.00 до 14.00 часа в границите на двата дни. 14 тима от Италия, Франция, Хърватия и България ще спорят за международната купа.
 България в топ 10 на международното състезание по лов на риба
България в топ 10 на международното състезание по лов на риба

Вижте детайлности

Фаворити са италианците, които дотук са спечелили всичките извършени 27 международни шампионати. Страната ни ще бъде показана от националния си отбор, както и от тимовете на ЛРД " Девин " и столичния клуб " Острието ". За шампионата уредниците от Българската федерация по риболовни спортове ще зарибят реката с 4000 пъстърви.
 Снимка 443801
Източник:

Уловът на пъстърва се явява една от най-атрактивните дисциплини в спортния лов на риба. Лови се с 10-метрови въдици, като за примамка се употребяват ларви на восъчен молец и торни червеи. Куките са без контри, а по правилник всяка уловена пъстърва се пуска назад във водата. Състезанието е в четири рунда от по 45 минути дневно. Най-големите майстори са способни да уловят над 40 пъстърви за един рунд.

За шампионата у нас идва президентът на международната федерация по риболовни спортове ФИПС Клаудио Матеоли от Италия. Откриването на шампионата е в четвъртък, 26 септември, от 17.00 часа на площада в Девин.

Досега град Девин три пъти е бил хазаин на международни шампионати по лов на риба на пъстърва през 2002, 2005 и 2008 година " За нас е чест, че още веднъж получихме право да организираме шампионата. България от дълго време е приета като дестинация за надпревари по пъстървов лов на риба. Надяваме се на успешно показване на трите наши тима ", съобщи ръководителят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

По-рано тази година България беше хазаин на международното състезание по лов на риба на лед, което се организира в края на януари на язовир " Широка поляна ". През 2020 година на гребния канал в Пловдив ще се организира международното състезание по лов на риба на фидер.
 Снимка 443799
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР