На 28 и 29 септември град Девин ще бъде домакин

...
На 28 и 29 септември град Девин ще бъде домакин
Коментари Харесай

14 отбора ще участват на световното клубно първенство по риболов на пъстърва в Девин

На 28 и 29 септември град Девин ще бъде хазаин на международното клубно състезание по лов на риба на пъстърва. Турнирът ще се организира на река Въча под стената на язовир „ Цанков камък” до село Михалково, от 9.00 до 14.00 часа в границите на двата дни. 14 тима от Италия, Франция, Хърватия и България ще спорят за международната купа.

Фаворити са италианците, които дотук са спечелили всичките извършени 27 международни шампионати. Страната ни ще бъде показана от националния си отбор, както и от тимовете на ЛРД „ Девин” и столичния клуб „ Острието”. За шампионата уредниците от Българската федерация по риболовни спортове ще зарибят реката с 4000 пъстърви.

Уловът на пъстърва се явява една от най-атрактивните дисциплини в спортния лов на риба. Лови се с 10-метрови въдици, като за примамка се употребяват ларви на восъчен молец и торни червеи. Куките са без контри, а по правилник всяка уловена пъстърва се пуска назад във водата. Състезанието е в четири рунда от по 45 минути дневно. Най-големите майстори са способни да уловят над 40 пъстърви за един рунд.

За шампионата у нас идва президентът на международната федерация по риболовни спортове ФИПС Клаудио Матеоли от Италия. Откриването на шампионата е в четвъртък, 26 септември, от 17.00 часа на площада в Девин.

Досега град Девин три пъти е бил хазаин на международни шампионати по лов на риба на пъстърва през 2002, 2005 и 2008 година „ За нас е чест, че още веднъж получихме право да организираме шампионата. България от дълго време е приета като дестинация за надпревари по пъстървов лов на риба. Надяваме се на успешно показване на трите наши отбора”, съобщи ръководителят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

По-рано тази година България беше хазаин на международното състезание по лов на риба на лед, което се организира в края на януари на язовир „ Широка поляна”. През 2020 година на гребния канал в Пловдив ще се организира международното състезание по лов на риба на фидер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР