На 28 февруари заедно с колегите-председатели на партии от Вишеградската

...
На 28 февруари заедно с колегите-председатели на партии от Вишеградската
Коментари Харесай

Нинова: Подписах документ за минимална европейска заплата и пенсия

На 28 февруари дружно с колегите-председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша,Словакия,Унгария и Чехия+Хърватия) подписах общ документ, в който се споделя: "Ние би трябвало да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за основаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като в същото време поддържаме и установяването на Европейска Агенция по труда. Това разгласи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БСТВ.

Лидерът на левицата напомни, че президентът Макрон е оповестил самодейност за минимална европейска заплата. Тя разяснява, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, спрямо тези в други европейски страни, е голяма. Нинова бе безапелационна, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е действителна стъпка към доближаване.

"Това е същинският диалог за бъдещето на европейските жители в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента ползите на българите ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тя сподели още, че всички са се съсредоточили в борби за място в листите, а никой не приказва за българските ползи. "Това също е част от модела на правене на политика в България, който би трябвало да променим. Ние желаеме първо да приказваме какво ще вършим, а след това- кой ще го прави ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР