На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе

...
На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе
Коментари Харесай

Отбелязваме 140 години от създаването на Военните окръжия

На 28 февруари пред постройката на Военното окръжие в Русе ще се организира обред по разкриване на юбилейна плоча, отдадена на 140-та годишнина от основаването на Военните окръжия в България, оповестиха от Областна администрация.

Това стана ясно от извършена среща сред регионалния шеф Галин Григоров, началника на Военното окръжие полковник Цанко Недев и неговия заместител подполковник Васил Петров.

По време на срещата беше разисквана подготовката на събитието, като в същия ден се планува и осъществяване на кръгла маса по отношение на историята на военните окръжия в страната.

Именно Русе е мястото, където ще бъде обещано началото на честванията, като в програмата на национално равнище е заложено във всеки регионален град да бъде почетена годишнината.

Сред формалните посетители, които се чака да участват са заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов, както и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков.

Припомняме, че на 27 септември 1880 година с Указ на княз Александър I е оповестено уреждането на длъжностите " Окръжни воински началници ", с което се слагат основите на образуване на структурите за боен доклад, на които правоприемник през днешния ден са военните окръжия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР