На 28-29 aприл 2023 г. Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде

...
На 28-29 aприл 2023 г. Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде
Коментари Харесай

„Live surgery” директно от топ операционните на ВМА


На 28-29 aприл 2023 година Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде хазаин на 13-ия Симпозиум „ Ендоурология и минимално инвазивна хирургия ” – годишно научно събитие, проведено от ВМА и Катедра „ Урология и нефрология ”, с поддръжката на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология, Онлайн платформата за образование „ Академия по Ендоурология ”, Научната организация Експерти в уролитиазата, Международния алианс по уролитиаза, Югоизточната група за проучвания в региона на уролитиазата и научната организация Урология в разрастващите се страни. Това оповестяват от лечебното заведение.

Научната стратегия на симпозиума включа лекции, диспути, сесии с хирургия онлайн, които ще се проведат и излъчват непосредствено от  изцяло обновените операционни зали, оборудвани с последно потомство инсталация, ендоскопски, лапароскопски инструментариум и последно потомство енергийни източници и лазери, сесии с хирургични видео филми, даващи опция на участниците да разширят познанията си в региона на ендоурологията и уролитиазата, разяснява проф. Илия Салтиров, началник на Катедра „ Урология и нефрология ” и ръководител на Организационния комитет.

В Научния комитет на събитието, с изключение на български, ще вземат присъединяване и 12 интернационалните специалисти в региона на ендоурологията и уролитиазата, които ще показват настоящи новости в диагностиката и лекуването на урологичните болести. Участниците ще имат опция да показват своя опит и изследвания по време на модерираната постерна и видео сесия.

По време на симпозиума ще бъдат дискутирани тематики, отдадени на  развиването на технологиите и лазерите в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и по какъв начин те трансформират ежедневната хирургична практика; актуалните способи за хирургично и медикаментозно лекуване на уролитиазата и предпазването от рецидиви;  ендоурологичното  лекуване на уротелните тумори на пикочния мехур и горния уринарен тракт;  оперативните техники за лазерна енуклеация при доброкачествена простатна хиперплазия; образни и биопсични диагностични способи при карцином на простатата; диагностика и лекуване на затрудненията при ендоурологични и минимално инвазивни хирургични оперативни техники, разясни още проф. Салтиров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР