На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна

...
На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна
Коментари Харесай

Поляк спечели първия етап в Обиколката на България

На 28.07.2020 година се организира първият стадий на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, сдружението с най-дълга история и опит на българския осигурителен пазар. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polski) завоюва 128-километровия стадий сред София и Пазарджик. Това е първа професионална победа в кариерата на 22-годишния играч.
Банашек надви на спринт над сънародника си Патрик Стош от отбора на Voster. Трети се подреди британецът Рийс Ууд от Holdsworth-Zappi.

" Много се веселя за успеха, стадият беше сложен с доста офанзиви, горещо време и висока скорост. В последните 20 километра един мой съотборник съумя да се откъсне и това ни разреши да съхраним сили за финала. В него имах съвършено извеждане и трябваше просто да се раздам за последните 250 метра ", сподели Банашек.
Той финишира с време от 2 часа и 48 минути и междинна скорост над 45 километра в час. След първия стадий Алан Банашек е и новият притежател на жълтата фланелка, която му бе връчена от Борис Паличев, изпълнителен шеф " Финанси и риск " на ДЗИ.

Първият стадий донесе и първото отпадане в надпреварата. Колоездачът на " Хемус Троян " Денис Дянков падна и счупи ключицата си, след което беше откаран в болница.
Носител на зелената фланелка е Мартин Влчак (Dukla Banska Bystrica). Фланелката за най-хубав катерач облече италианецът Давиде Бауче от (Gallina Colosio). Той събра 8 точки на двете премийни височини в стадия. Лидер в класацията до 23 години е Рийс Ууд от Holdsworth-Zappi.
В сряда е вторият стадий в 67-мата Обиколка на България – 131 километра сред Пазарджик и Пловдив. В него колоездачите ще преминат и височина от първа категория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР