На 27 юли са взети нови проби от животни в

...
На 27 юли са взети нови проби от животни в
Коментари Харесай

В село Юделник засега не е открит вирус на африканска чума по свинете

На 27 юли са взети нови проби от животни в свинекомплекса в село Юделник. Общият брой на прасетата в индустриалния обект е към 17 200. По този метод са обхванати всички животни в свинефермата. Резултатите ще покажат по-ясно евентуалните аргументи за болестта.
Предишните негативни проби са от 25 юли и са взети от умрели животни. При удостоверение на резултатите от последните проби за липса на вируса, се допуска, че фермата в Юделник ще получи позволение да продава живи свине. Въпреки това от Агенцията за сигурност на храните декларират, че контролът и в този регион, по отношение на разпространяването на африканската чума, остава засилен и от време на време ще се вземат нови проби от животните.
Припомняме, че със заповед от 26 юли регионалният шеф Галин Григоров удължи бедственото състояние в област Русе до 21 август. Разширява се обсега на ограниченията срещу разпространяване на болестта, откакто тя засегна и свинекомплекса в Голямо Враново, където се отглеждат към 30 000 животни. Умъртвените свине в свинекомплекса в село Бръшлен ще се загробват в квалифицирания терен в остарял рибарник край село Ряхово, община Сливо поле.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР